Descriere
Trifoiul roșu se poate utiliza că monocultură, sau în amestec cu alte specii de graminee perene, fiind o componentă importantă în aceste amestecuri.
Mod de utilizare:
Trifoiul roșu este rezistent și la temperaturile scăzute din timpul iernii. Se folosește sub formă de: masă verde, fân, sau nutreț însilozat.
Norma de însămânţare recomandată este de 18 – 20 kg/hectar (în cultură pură), cu o adâncime de semănat recomandată de 1.5 – 2 cm, și cu o distanță între rânduri de 12.5 – 13 cm.
Perioada optimă de semănare este primăvara devreme sau la sfârșitul verii, începutul toamnei, iar durata de rezistență în sol este de 2 – 3 ani.
Potențialul de producție este de 30 – 50 tone/ha masă verde (6 – 10 to/ha substanță uscată), și se pot realiza 2-3 coase pe an.
Date tehnice:
– Germinație minimă: 80%
– Puritate minimă: 90%
– Norma de insămânţare recomandată: 18- 20 kg/hectar;
– Perioada de semănare: primăvara devreme sau la sfarșitul verii, începutul toamnei;
– Adâncimea de semănat: 1.5- 2 cm, cu o distanță între rânduri de 12.5- 13 cm.