Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Șofrănaș – 1,5 g

Cod produs: FIT-1240
Uleiul de șofrănel este folosit pentru fabricarea lumânărilor parfumate, la fabricarea margarinei, în industria chimică ca bază pentru fabricarea unor vopseluri. Semințele de șofrănel pot fi consumate ca atare sau pot fi adăugate unor aluaturi în patiserie. Uleiul de șofrănel reduce nivelul colesterolului, de aceea este utilizat și în scopuri terapeutice.

Descriere

Șofrănelul a fost cultivat și pentru florile sale, utilizate drept colorant și aromatizant. Numele de șofrănel derivă din faptul că el a fost cultivat ca o alternativă mai ieftină a șofranului.
Aceasta datorită conținutului de cartamină al florilor, ca și șofranul.

Este o plantă erbacee anuală, cu aspect de ciuline, cu talia de până la 1,5 m, cu o tulpină principală puternic ramificată. Prezintă numeroși spini la nivelul frunzelor care sunt alungite, oval-lanceolate, puternic cuticulate, cu marginea dințată.

Floarea de șofrănel este mică, tubulară. Florile sunt grupate în capitule tot mai mici, cu diametrul de 1,5-3,5 cm. Fiecare formează circa 15-20 semințe. Pe o plantă se pot forma 14-60 de capitule, iar într-un capitul se găsesc 25-60 de flori. Corola este alcătuită din 5 petale de culoare de la alb-gălbui până la roșu intens. Corola este înconjurată de 5 sepale caracteristice pentru șofrănel, lungi de 6-7 mm.

Fructul este o achenă alungită cu marginile puțin proeminente, ce se aseamănă în mare măsură cu cel de floarea soarelui, numai că este mult mai mic. Culoarea fructului este albă.

Tulpina este erectă, glabră, cu numerose ramificații.

Rădăcina principală este puternic dezvoltată, poate penetra până la 2,5 m în sol. Este de asemenea puternic ramificată, ca și tulpina.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868