Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Rubarbă (Revent) – 0,5 g

Cod produs: FIT-1180
Revent (Rubarbă) – semințele de revent cunoscut și sub denumirea de rubarbă, sunt o specialitate bogată în vitamine, cu pețiol lung și cărnos, cu gust dulce-acrișor, folosit în compoturi și dulcețuri, preparate desert.

Descriere

Reventul sau Rubarba este o plantă perenă, din categoria specialități, ce provine din Asia, unde este culeasă ca plantă medicinală din flora spontană.

Se cultivă în grădini hobby sau câmp deschis, prin semănare sau plantare de rizomi / puieți – fragmente din plantă cu 1-2 muguri. Se pretează foarte bine pentru cultura intercalată printre pomii fructiferi.

Semințele de Revent (Rubarbă) se pot planta în strat sau lădițe nutritive, la 2-3 cm adâncime. Distanța între rânduri este de 30-40 cm.

Pe toată perioada de vegetație trebuie îndepărtate buruienile și realizate suplimentări cu apă. Lipsa apei face ca pețiolul să nu fie foarte suculent.

Cerințele față de temperatură sunt medii, dezvoltându-se bine la temperaturi de 18-20 ºC. Au capacitate de rezistență până la -18ºC, plantele putând astfel ierna în câmp, fără protecția unei folii. Pot fi cultivate și în locuri mai puțin însorite, la umbră; sunt preferate solurile lutoase/luto-argiloase, bine structurate.

Toamna sau primăvara puieții dezvoltați se recoltează și se plantează la locul definitiv. Distanța de transplantare este 1.2-1.4 m între rânduri și 0.8-1 m între puieți. Sunt necesare fertilizări suplimentare, la pregătirea pământului pentru transplantare.

Planta se dezvoltă înaltă, de 1-2 m. Rădăcinile sunt cărnoase, lungi.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868