Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Mentă dulce – 0.05 g

Cod produs: FIT-1062
Una dintre cele peste 20 de varietăți perene de mentă, cu origini în zonele temperate și sub-tropicale din Europa și Asia, menta dulce este potrivită pentru cultivare atât în grădini, cât și în jardiniere și ghivece.

Descriere

Preferă terenurile mediu-structurate sau ameliorate cu turbă, semi-umede. Plantele dezvoltă 20-25 de lăstari cu înălțimi de 35-50 cm, care dau acestora aspect de tufa, iar, la maturitate biologica, apar primele flori mici, grupate în inflorescențe pe vârfurile tijelor, de culoare roz-violaceu.

Cultura poate fi înființată primăvara (aprilie – mai) prin însămânțare directă și în perioada mai – iulie, cu răsad. Se recoltează frunzele de la lăstarii tineri, ce pot fi utilizate, în stare proaspătă, ca și condiment sau decor la diverse specialități gastronomice.

Prin deshidratare acestea pot fi păstrate perioadă îndelungată, și constituie baza unor infuzii și ceaiuri cu efecte benefice în tratarea și ameliorarea migrenelor, eliminarea efectelor secundare ale stresului și are o acțiune stimulantă și înviorătoare.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868