Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Mentă – 0.1 g

Cod produs: FIT-1774
Menta este o plantă aromatică și în același timp un bun medicament. Menta poate fi crescută cu ușurință în orice grădină, necesitând un minim de atenție și îngrijire. Menta se poate planta în orice luna, de la începutul primăverii până la sfârșitul verii.

Descriere

Plantă perenă, aromatică, care poate fi cultivată și în ghiveci, dar și în grădină. Este o plantă benefică sănătății, deopotrivă apreciată ca adaos în diverse sosuri picante sau pentru salatele de fructe. Se potrivește de minune cu carnea de miel, peștele și cartofii noi.

Semănat în interior, pentru siguranță, din martie până în aprilie. Se seamănă în recipiente cu substrat pregătit și udat în prealabil, la o adâncime de 0,5 cm. Recipientele se pun în loc luminos, și călduros (ideal 15-20 grade C). Substratul se păstrează umed. Răsadurile apar, de regulă, în 14-28 zile. Înainte de transplantare (după ce a trecut pericolul de îngheț) obișnuiți plantele tinere cu temperatura exterioară. Se transplantează la distanță de 30 cm între plante.

Este semănat în exterior, la locul definitiv, din mai până în iulie, la adâncimea de 0,5 cm, în substratul pregătit și udat anterior, la distanță de 30 cm. Se udă bine pentru a se prinde repede.

Recoltare: culegeți frunzele tinere, sau tăiați lăstarii prea lungi, pentru a permite plantei să se regenereze. Frunzele se conservă prin uscare și prin congelare.

NOTA: Menta, fiind o plantă invazivă, este bine, fie s-o cultivăm în recipiente, containere, ghivece, fie să-i îngrădim, prin felurite modalități (recipiente îngropate, limitatoare/coliere din plastic, din foi de tablă, etc.), înmulțirea excesivă.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868