Descriere
Plantă perenă, aromatică, care poate fi cultivată și în ghiveci, dar și în grădină. Este o plantă benefică sănătății, deopotrivă apreciată ca adaos în diverse sosuri picante sau pentru salatele de fructe. Se potrivește de minune cu carnea de miel, peștele și cartofii noi.
Semănat în interior, pentru siguranță, din martie până în aprilie. Se seamănă în recipiente cu substrat pregătit și udat în prealabil, la o adâncime de 0,5 cm. Recipientele se pun în loc luminos, și călduros (ideal 15-20 grade C). Substratul se păstrează umed. Răsadurile apar, de regulă, în 14-28 zile. Înainte de transplantare (după ce a trecut pericolul de îngheț) obișnuiți plantele tinere cu temperatura exterioară. Se transplantează la distanță de 30 cm între plante.
Este semănat în exterior, la locul definitiv, din mai până în iulie, la adâncimea de 0,5 cm, în substratul pregătit și udat anterior, la distanță de 30 cm. Se udă bine pentru a se prinde repede.
Recoltare: culegeți frunzele tinere, sau tăiați lăstarii prea lungi, pentru a permite plantei să se regenereze. Frunzele se conservă prin uscare și prin congelare.
NOTA: Menta, fiind o plantă invazivă, este bine, fie s-o cultivăm în recipiente, containere, ghivece, fie să-i îngrădim, prin felurite modalități (recipiente îngropate, limitatoare/coliere din plastic, din foi de tablă, etc.), înmulțirea excesivă.