Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Mărar Kapor – 4 g

Cod produs: FIT-1718
Este o plantă anuală, erbacee, care preferă locurile însorite, calde. Mărarul este de neinlocuit, conferind salatelor de crudități (mai ales acelor de castraveți), precum și preparatelor de carne, o aromă deosebită. Are efect antispasmodic, protejează contra unor probleme digestive precum indigestia, balonarea.

Descriere

Ca plantă legumicolă și condimentar-aromatică, mărarul este cultivat din cele mai vechi timpuri, actualmente cultivându-se aproape pretutindeni, cu excepția Extremului Nord.

Mărarul se cultivă pentru frunzele și tulpinile sale tinere care se folosesc la condimentarea și aromatizarea diferitelor mâncăruri (salate,ciorbe,supe, omlete etc.) cât și plantele întregi care se recoltează în faza de înflorire sau când s-au măturat fructele și se utilizează în industria conservelor sau la prepararea murăturilor.

Toate părțile supraterestre ale plantei-frunzele, tulpinile nelignificate, inflorescențele și, mai ales, semințele-conțin ulei volatil puternic mirositor. Până la faza de înflorire deplină, plantele conțin 86,26% de apă; 4,5-6,0% de hidrați de carbon, 3,5-5,0% de celuloză; circa 6-7% de substanțe minerale; vitaminele A, C,B1, B2, B6, PP, carotina, acid pantotenic.

Mărarul este o plantă anuală cu o perioadă scurtă de vegetație 25-30 de zile până la recoltarea frunzelor și circa 90 de zile până la maturarea semințelor.

Informații suplimentare

Greutate 0.004 kg

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868