Descriere
Roșiile Saint Pierre sunt un soi semitimpuriu cu creștere nedeterminată. Sunt cunoascute pentru fructele mari, suculente. Originea soiului este în Franța, unde era considerat o delicatesă.
Plantele sunt robuste, rezistente la boli, ajungând până la 150-200 cm înălțime.
Fructele sunt rotunde, ferme. Greutatea medie este de 140-180 g, sunt uniform colorate, cu gust plăcut și foarte zemoase. Roșiile Saint Pierre se consumă proaspete în salate sau sandviciuri, dar sunt extrem de gustoase și în supe sau sosuri. Aceste roșii nu se înmoaie prea tare și nu își pierd forma atunci când sunt gătite, fiind perfecte pentru a fi umplute, pentru grătar sau coapte la cuptor.
Se recomandă cultivarea în spații protejate și în culturi în câmp.
Semănat în loc adăpostit: februarie – martie.
Plantare răsad: aprilie – mai.
Distanța între plante: 70×30 cm.
Recoltă: iulie – septembrie.