Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Sparanghel Mary Washington – 1 g

Cod produs: FIT-1249
Sparanghelul preferă solurile nisipoase, uşor acide, bine drenate, bogate în turbă şi resturi organice. Pentru plantare alege o brazdă ferită de vânt, la soare, pe care să o pregăteşti încă din toamnă. De preferat ar fi să fie situată înspre marginea grădinii, deoarece creşte înaltă şi îţi poate umbri celelalte plante.

Descriere

Plantează sparanghelul primăvara, de îndată ce pământul poate fi săpat. Este bine să foloseşti rădăcini de un an.

Dacă preferi seminţele, ele trebuie plantate în răsadniţe şi abia după un an transplantate în grădină, atunci când rădăcina s-a dezvoltat suficient de mult.

Aşează plantele într-un şanţ de 30 cm lăţime şi 15 cm adâncime, la o distanţă de 25 cm unele de altele. Acoperă-le cu pământ treptat, pe măsură ce cresc.

În timpul creşterii ai grijă să pliveşti tot timpul pământul pentru că buruienile sufocă plantele şi îi consumă substanţele nutritive necesare dezvoltării. Udă abundent în toată perioada creşterii, dar ai grijă ca apa să nu băltească pe plante.

Sparanghelul se recoltează doar din al treilea an, când rădăcinile sunt bine dezvoltate şi fixate, iar tulpinile plantelor sunt suficient de groase. Dacă te grăbeşti, nu faci decât să deranjezi planta care nu a crescut suficient.

Timpul ideal de recoltare este în lunile mai şi iunie, iar aceasta se face prin frângere sau cu un cuţit, dar având grijă să nu tai tulpinile neformate, care se pregătesc să răsară.

După ce l-ai recoltat, sparanghelul se deteriorează repede dacă nu îl păstrezi într-un mediu umed şi răcoros. În mod ideal se ţine în frigider înfăşurat într-un prosop umed. Dar chiar şi aşa nu rezistă decât o săptămână.

Sparanghelul poate fi folosit proaspăt, congelat sau uscat, existând chiar şi câteva reţete de murături cu sparanghel.

Informații suplimentare

Greutate 0.001 kg

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868