Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Lobodă roșie – 0.4 g

Cod produs: FIT-1043
Este o plantă anuală, care se cultivă destul de ușor. Un aspect important este că ne poate oferi recolte primăvara, într-o perioada a anului în care majoritatea legumelor lipsesc. Are frunze ample, late, ușor încrețite, de culoare galbenă, verde și roșie. Tulpina ajuge și la 1.70 m.

Descriere

Loboda nu este o plantă pretențioasă. La temperatura de 15-25 grade Celsius semințele bune încolțesc în circa 3-4 zile.
Are capacitatea să crească atât în locuri mai umbroase, cât și în cele însorite.
Loboda are și o rezistență bună la frig, ceea ce o face să fie o plantă pretabilă pentru semănarea în toamnă, iarnă sau chiar primăvara timpuriu.

Cele mai bune recolte sunt oferite dacă pământul este ușor umed, fără ca apa să băltească, și dispune de îngrășământ. Se recomandă fertilizarea cu gunoi de grajd, bine descompus. Norma este de maxim 20 de tone la hectar.

Cum se cultivă loboda:
Indiferent de perioada în care se înființează cultura, semănarea direct în câmp trebuie să se facă la o adâncime de 1.5–2 cm.
Solurile pe care le preferă sunt cele fertile, reavene, afânate, luto-nisipoase, argilo-nisipoase, care se încadrează într-un pH de 6,5–7,5.
Epoca de însămânțare pentru toamnă este între sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie, înainte de venirea înghețurilor sau primăvara cât mai devreme (sfârșit de februrie, început de martie).
Se seamănă la o distanță de 32-34 cm între rânduri și 5-10 cm între plante.

Recoltarea
Spre final de aprilie și în toată luna mai se poate recolta, în mod eșalonat. Dacă vorbim de suprafețe mici, pur și simplu plantele se smulg.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868