Descriere
Soi timpuriu (55 – 60 zile) de fasole pitică cu păstaie lată, cărnoasă, galbenă, fără aţe, destinat consumului în stare proaspătă, conservată sau congelată. Boabele sunt albe de formă ovoidală. Înălţimea plantei 45 – 50 cm. Pretențiile de umiditate sunt mari în perioada de germinare a semințelor, la înflorire și în perioada de formare a păstăilor. Semănatul se face direct în câmp, în perioada mai – iunie, la o distanță de 30 – 40cm între cuiburi, 50 – 60 cm între rânduri și la o adâncime de 3 – 5 cm.
Păstăile fragede se culeg de 2 – 3 ori pe săptămână, recoltarea la intervale scurte stimulează formarea păstăilor tinere, deci crește recolta. Întârzierea recoltării împiedică înflorirea, depreciază calitatea păstăilor și scade producția. Pentru recoltare ca fasole boabe, se lasă planta să ajungă la maturitatea fiziologică, păstaia se usucă, boabele sunt coapte, bune de consum sau păstrare. Prezintă rezistență bună la boli.
Culoare păstaie: galben intens
Lungime păstaie: 12 – 15 cm
Lăţime păstaie: 1,8 – 2 cm
Grosime păstaie: 9 – 10 mm
Mod cultură: semănare directă
Tip cultură: câmp, protejat