Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Baby Spanac – 8 g

Cod produs: FIT-1241
Spanacul Baby este o plantă ușor de cultivat, mai ușor decât salata, un soi timpuriu, viguros, rezistent la frig. Spanacul Baby este mai mic, mai dulce și mai fraged decât spanacul clasic, cu frunze de culoare verde închis, ovale, cu peţiol lung.

Descriere

Este o plantă foarte rezistentă atât la temperaturile ridicate din timpul verii, cât și la cele scăzute de -10 grade Celsius din lunile octombrie, noiembrie. Planta rezistă foarte bine la temperaturi scăzute, cu condiţia să nu intre în iarnă cu un foliaj prea dezvoltat.

Spanacul Baby se cosumă în stare proaspătă sau congelată, este bogat în vitamina C, carotenoide și flavonoide, fiind un antioxidant puternic și un ajutor de nădejde în creșterea imunității. Frunzele se consumă în special proaspete sub formă de salate, dar și suc, deshidratate, fierte, ori opărite.

Spanacul Baby se cultivă prin semințe care germinează destul de repede, în 4-7 zile.

Temperatura optimă de creștere este de 15-17 grade, iar semințele germinează de la temperaturi cuprinse între 3-5 grade. Temperaturile mai mari de 25 de grade influențează negativ creșterea plantelor, iar lumina în exces afectează și ea în mod negativ dezvoltarea spanacului.

Spanacul Baby are nevoie de un pământ bogat în humus, o zonă semiumbroasă, se poate cultiva direct în grădină, ori în ghivece, jardiniere, ferit de soare puternic.

Este o plantă de zi lungă, cultivat în sezonul toamnă-iarnă, formează o rozetă de frunze fără să emită prea uşor tije florale.

Specialiștii nu recomandă fierberea frunzelor de spanac, toate proprietăţile lui păstrându-se numai în stare crudă, acestea aducând alimentației un aport important de fier, calciu și vitamina C.

Informații suplimentare

Greutate 0.008 kg

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868