Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe gazon soare – 1 kg

Cod produs: FIT-1331
Este un gazon potrivit pentru o desime medie și soluri nu foarte argiloase în climate însorite. Necesită irigări regulate. Formează un gazon foarte des și fin. De vreme ce germinează încet, este recomandat pentru soluri fără buruieni.

Descriere

Are o buna rezistenta la calcat, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru peluze, parcuri și grădini expuse la lumină directă a soarelui în timpul verii. Este folosit ca o armă împotriva eroziunii.

Compoziție:
– Festuca rubra 50%
– Poa pratensis 15 %
– Festuca ovina 15 %
– Agrostide tenue 10 %
– Festuca trichophylla 10 %

Rata de semănat recomandată: 35-45 g / m ²

Indicații privind cultivarea

Solul se curăță în prealabil de buruieni, pietre, etc., se fertilizează cu îngrășăminte combinate (40-50 kg/hectar), după care se lucrează la o adâncime de 20-25 centimetri, prin arătură sau săpat cu hârleț. Lucrările secundare constau în frezare, nivelare și tăvălugire pentru a asigura un teren neted.

Însămânțarea

Însămânțarea ierbii se poate executa primăvara (martie – aprilie), vara (iunie – august) și toamna (septembrie – octombrie).

Terenul se împarte în prealabil în pătrate a câte 25-30 metri pătrați, care se însămânțează cu un kilogram de sămânță de gazon. Semințele se răsfiră uniform, manual sau cu ajutorul unei semănători. Se îngroapă ușor cu ajutorul unei greble la o adâncime de 1-1.5 cm, se tăvălugește ușor, după care se irigă abundent prin efect ploios.

În ziua următoare se recomandă tratarea terenului însămânțat cu insecticid, datorită pericolului de dezgropare a semințelor de către furnici.

Întreținerea gazonului

– Cosirea

Prima cosire a gazonului trebuie efectuată după ce acesta atinge o înălțime de 6-7 cm, iar următoarea la 3-4 cm.

– Udarea

Se recomandă ca aceasta să se facă seara, gazonul tânăr udându-se cu cantități reduse de apă, dar mai des, la un interval de 1-3 zile; însămânțările mai viguroase la 5-6 zile, iar covoarele de gazon mai vechi, udându-se abundent la fiecare 10 zile.

– Fertilizarea

Este de dorit ca la începutul anului fertilizarea să se efectueze cu îngrășăminte combinate cu acțiune rapidă, într-o proporție de 30-40 Kg/hectar, iar în timpul vegetației se administrează îngrășăminte azotice la fiecare două săptămâni.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868