Descriere
Compozitie:
– Festuca rubra 45%
– Loietto perenne 25 %
– Lolium perenne 25 %
– Poa pratensis 3 %
– Agrostide tenue 2 %
Rata de semanat recomandata: 35-45 g / m ²
Indicații privind cultivarea
Solul se curăță în prealabil de buruieni, pietre, se fertilizează cu îngrășăminte combinate (40-50 Kg/hectar), după care se lucrează la o adâncime de 20-25 centimetri, prin arătură sau săpat cu hârleț. Lucrările secundare constau în frezare, nivelare și tăvălugire pentru a asigura un teren neted.
Însămânțarea
Însămânțarea ierbii se poate executa primăvara (martie – aprilie), vara (iunie – august) și toamna (septembrie – octombrie).
Terenul se împarte în prealabil în pătrate a cate 25-30 metri pătrați, care se însămânțează cu un kilogram de sămânță de gazon. Semințele se răsfiră uniform, manual sau cu ajutorul unei semănători. Se îngroapă ușor cu ajutorul unei greble la o adâncime de 1-1.5 cm, se tăvălugește ușor, după care se iriga abundent prin efect ploios.
În ziua următoare se recomandă tratarea terenului însămânțat cu insecticid, datorită pericolului de dezgropare a semințelor de către furnici.
Întreținerea gazonului
– Cosirea
Prima cosire a gazonului trebuie efectuata după ce acesta atinge o înălțime de 6-7 cm, iar următoarea la 3-4 cm.
– Udarea
Se recomandă ca aceasta să se facă seara, gazonul tânăr udându-se cu cantități reduse de apă, dar mai des, la un interval de 1-3 zile; însămânțările mai viguroase la 5-6 zile, iar covoarele de gazon mai vechi, udându-se abundent la fiecare 10 zile.
– Fertilizarea
Este de dorit ca la începutul anului fertilizarea să se efectueze cu îngrășăminte combinate cu acțiune rapidă, într-o proporție de 30-40 Kg/hectar, iar în timpul vegetației se administrează îngrășăminte azotice la fiecare două săptămâni.