Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Zorele urcătoare – 1 g

Cod produs: FIT-1318
Plantă anuală cu creștere de 3-4 m, cu flori mari și colorate, înflorește în iunie – octombrie. Preferă soluri ușoare cu expoziție însorită. Se utilizează în decorarea gardurilor și a zidurilor.

Descriere

Florile au formă specifică de pâlnie. Culorile clasice sunt roz și mov, însă în ultimii ani specialiștii au creat soiuri și hibrizi spectaculoși, în culori vibrante: albastru, roșu, negru sau în combinații de culori.

Zorelele înfloresc mult, din iunie până după mijlocul toamnei. Dacă se îndepărtează periodic florile ofilite, se prelungește și mai mult perioada de înflorire.

Zorelele se plantează într-un loc unde să beneficieze de multă lumină și implicit multă căldură. Substratul în care se simte bine este unul calcaros, deci cu pH peste 7. Nu se lasă pământul să se usuce între udări, menținându-l reavăn pe cât se poate. Se pot planta la baza tulpinilor subțiri plante pitice, care să umbrească solul din jurul zorelelor, astfel încât să nu se usuce, mai ales vara când este foarte cald.

Zorelele sunt plante anuale, așa că va trebui să se semene an de an semințe. Semințele se seamănă direct la locul unde vor crește. Este destul de dificil să se facă răsaduri și să se transplanteze. Pentru că este o plantă iubitoare de căldură, se seamănă atunci când temperatura se apropie de 20 de grade. Asta înseamnă sfârșit de aprilie început de mai. Plantele răsar în două-trei săptămâni după semănat.

Dacă totuși se fac răsaduri, mare atenție la transplantarea în grădină; nu trebuie să se deranjeze pământul din jurul rădăcinii, iar afară să fie suficient de cald.

Pentru o înflorire bogată trebuie să se hrănească planta pe toată perioada de vegetație cu îngrășăminte speciale pentru plante cățăratoare; ele au un conținut mai mic de azot (N) și mai mare de fosfor (P) și potasiu (K).

Informații suplimentare

Greutate 0.001 kg

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868