Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Verbena 0,2g

Cod produs: FIT-1304
Întrucât sunt mari iubitoare de lumină, se cultivă foarte bine în spații puternic însorite din grădină. Ca plantă de ghiveci, preferă jardinierele sau coșurile suspendate, poziționate în locuri care să aibă cât mai mult soare.

Descriere

Alături de mușcate și petunii, Verbenele sunt printre cele mai utilizate plante cu flori în decorarea balcoanelor și teraselor.

Au nevoie de căldură pentru a crește și înflori, temperaturile ideale fiind cuprinse între 18 și 28 grade Celsius. Speciile perene rezistă peste iarnă în grădină, dacă sunt protejate de înghețurile puternice și ferite de curenții și vânturile reci.

Deși sunt plante de lumină și căldură, nu sunt foarte rezistente la secetă, ceea ce înseamnă că trebuie udate periodic, mai ales în perioada caniculară. Lipsa apei face ca plantele să crească mici și să înflorească foarte sărac.

Nu au pretenții față de umiditatea atmosferică, atâta timp cât se află în spații bine ventilate, cu o aerisire foarte bună. Exemplarele cultivate în interior au nevoie vara de pulverizarea frunzișului, căci altfel riscă să fie invadate de acarieni.

Sunt tolerante și în privința substratului de cultură, acceptând orice fel de sol ușor, care să permită o bună drenare a apei, cu un pH neutru.

Fertilizarea este indicată doar pentru plantele cultivate în ghivece sau jardiniere. Exemplarele cultivate în gradină se multumesc cu o îngrășare anuală a solului, prin aplicarea unui strat de compost sau mraniță bogată.

Înflorirea se desfășoară pe toată perioada verii și a toamnei, cu o mică întrerupere în săptămânile de caniculă extremă. Dacă doriți să vă bucurați de florile verbenei în mod neintrerupt, aceasta trebuie udată abundent în lunile calde.

Se înmulțește foarte ușor prin semințe. Acestea se seamănă în grădină, la sfârșitul lunii martie și pe tot parcursul lunii aprilie. Pentru o înflorire timpurie, se pot semăna în casă la căldură, chiar din februarie. Germinația este mai înceată în această ultimă situație, putând dura până la 3 săptămâni. Se repică răsadurile în ghivece foarte mici, doar după ce au făcut 3-4 frunze. Se transplantează apoi în grădină la sfârșitul lui martie sau începutul lui aprilie și vor începe să înflorească de la începutul lunii mai.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868