Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Sărăturică Mov – 0,15 g

Cod produs: FIT-1225
Planta formează primăvara o rozetă joasă de frunze ondulate de culoare verde deschis, din care pornesc tulpini rezistente și tăioase, de cca 40-50 cm înălțime, ce se desfac către vârf în mici buchete albe sau colorate în nuanțe de roz, roșu, galben, oranj, albastru sau mov.

Descriere

Tolerează bine orice fel de substrat, preferă însă solurile ușor nisipoase, cu un drenaj ridicat, cu un pH neutru, chiar ușor alcalin.

Nu agreează excesul de apă la nivelul rădăcinilor, prin urmare va trebui să fie udată cu atenție, nu mai des de o udare la 3-4 zile în perioadele secetoase și doar o dată la 8-10 zile primăvara și toamna.

Nu are nevoie de umiditate atmosferică ridicată, mulțumindu-se chiar și cu un aer mai uscat.

Înflorește foarte frumos cu o minimă îngrijire, neavând neaparată nevoie de fertilizare.

Înflorirea se desfășoară pe parcursul a cca 4 luni, începând din iunie până toamna târziu, planta producând mici floricele albe înconjurate de bractee dantelate, cu aspect de hârtie gofrată. Deși micile flori sunt doar de culoare albă, inflorescențele pot fi galbene, oranj, purpurii, roz sau mov, în funcție de nuanța bracteelor, căci acestea din urmă sunt cele ce definesc în final culoarea.

Sărăturica se înmulțește prin despărțirea tufelor și prin semințe.

Însămânțarea se poate face direct în grădină la locul definitiv, după trecerea frigului, iar plantele se răresc doar după ce au atins 12-14 cm. Se poate proceda și la însămânțarea la cald, în propagatoare, răsadurile obținute astfel repicându-se după ce au format 2 perechi de frunze. Se transplantează apoi în grădină pe la mijlocul lui martie, după ce vremea a început să se încălzească.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868