Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Rudbeckia – 0,3 g

Cod produs: FIT-1200
Rudbeckia este o plantă perenă, întâlnită des în parcuri și grădini. Denumirea populara sub care o întâlnim variază: ruji, bulgări de soare, margareta galbenă, black-eyed Susan. Rudbeckia roz este mai cunoscută sub denumirea Echinacea purpurea.

Descriere

Rudbeckia clasică are flori galbene sau portocalii, răsfrânte spre tulpină. De fapt ea are o inflorescență cu două tipuri de flori: cele mari, galbene sau portocalii și niște flori mai mici, tubuloase, brun-purpurii, în centrul florii. Înflorește toată vara, până la începutul toamnei.

Rudbeckia se plantează într-un sol argilo–nisipos, bogat în humus. Se alege un loc însorit, pentru că este o plantă care iubește soarele.

Important: se udă moderat, dar constant și se menține solul potrivit de umed. Cantități mai importante de apă sunt necesare în perioada de creștere a plantei, când nu ar trebui să se lase solul să se usuce. Planta tolerează seceta de scurtă durată.

Rudbeckia se înmulțește prin semințe și prin divizarea tufei. Semințele se seamănă în locuri adăpostite, începând cu luna martie. Plăntuțele apar în două-trei săptămâni de la semănat. Se pot semăna și direct în grădină, dar din luna mai.

Semințele de rudbeckia au nevoie de lumină ca să germineze. De aceea nu se acoperă cu compost. Important dupa ce se repartizează pe sol este să se apese puțin cu degetul ca să fie în contact cu substratul pe care stau.

Divizarea tufei se face toamna în septembrie sau primăvara în martie–aprilie, după ce plantele au pornit în vegetație. Plantele divizate trebuie plantate imediat în grădină.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868