Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Petunia Grandiflora F2 – 0,01 g

Cod produs: FIT-1158
Petunia hybrida grandiflora poate crește până la 30 cm înălțime. Este o plantă anuală. Părțile vegetale ale plantei sunt viguroase. Florile mari cu marginile petalelor fiind ondulate, sunt viu colorate. Are o durată lungă de înflorire.

Descriere

Frumusețea și abundența florilor fac să fie preferate în decorarea spațiilor.

Necesită substrat bogat și fertilizări repetate.

Petunia este una dintre cele mai impresionante și strălucitoare flori, disponibilă într-o varietate largă de culori.

Petunia este o plantă perenă, dar hibrizii folosiți în prezent sunt programați genetic să producă multe flori, astfel că se epuizează biologic foarte repede.

Răsadurile se aranjează în ghivece sau jardiniere până la finele lunii martie. De la începutul lui aprilie se pot așeza pe terase, în balcoane sau în jardinierele de la fereastră.

Unul din marile avantaje pe care le au petuniile este că acestea suportă locurile călduroase și puternic însorite. Petuniilor le place soarele, cât mai mult. Însă trebuie reținut că în zilele caniculare acestea suferă puternic și se poate ajunge chiar la îngălbenirea plantei și chiar moartea acesteia. Cel mai bun loc de amplasare a unei petunii este o zonă cu relativă umbră. Astfel, se asigură petuniei jumătate din zi umbră, jumătate soare. Când temperaturile depășesc 35 de grade, ideal ar fi ca plantele să stea în umbră.

Petuniile trebuie udate intensiv și regulat și mai ales în perioadele secetoase să nu fie lăsate să se usuce. Astfel în zilele caniculare este nevoie să fie udate chiar și de două ori pe zi. Imediat când planta suferă de lipsa de apă, se va observa cum își schimbă forma și parcă efectiv suferă.

Florile care deja sunt ofilite trebuie tăiate, iar în locul lor vor apărea în scurt timp noi boboci. Aceasta este și una dintre cele mai importante reguli pentru o corectă îngrijire a petuniilor. Dacă nu se procedează astfel, planta nu va mai înflori. Cu cât se curăță mai des, cu atât înflorirea va fi mai rapidă și mai bogată. Se adaugă substanțe suplimentare pentru facilitarea înfloririi.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868