Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Panseluțe Galbene – 0,1 g

Cod produs: FIT-1119
Panseluțele sunt rezultatul adaptării la condiții de cultură a unor specii sălbatice, de origine europeană. Panseluțele cresc și înfloresc de primăvara devreme până toamna târziu. Floarea face parte din familia Violaceae și este una dintre florile foarte rezistente la frig. Este o plantă de dimensiuni mici, atinge cel mult 15 cm în înălțime, cu flori care au un diametru de doi-trei centimetri. Florile pot fi purpurii, albastre, galbene sau albe, monocolore, bicolore sau multicolore.

Descriere

În funcție de soi, panseluțele sunt anuale, bianuale sau perene. Se cunosc peste 200 de soiuri, fiecare cu o serie de caracteristici proprii, de la dimensiunea și culoarea florilor, până la perioada de înflorire.

Răsadurile din semințe pentru panseluțele de toamnă se produc cel mai bine vara, în iunie-iulie, în zone semiumbrite, acoperite și protejate. Temperatura optimă pentru germinare este de 18 grade Celsius. Plantele răsar în circa două săptămâni de la semănare. Plantarea răsadurilor la locul de decor se face în septembrie-octombrie, la distanțele de 15-25 cm.

Pentru soiurile anuale, care pot fi plantate primăvara și vara, semănatul se face în decembrie, în seră. Plantele apar după circa patru săptămâni de la semănare, iar plantarea în gradini sau ghivece se poate face din martie-aprilie.

Florile lor durează și își păstrează intensitatea culorilor. Toate soiurile produc multe flori, dacă sunt corect îngrijite, iar florile trecute sunt îndepărtate. Combinate, pot genera un decor multicolor spectaculos.

Sunt foarte ușor de cultivat și întreținut.

Panseluțele stau perfect în ghivece mici (unde este ideal sa se combine panseluțe de culori diferite). Se simt bine în jardiniere (pentru care există inclusiv un soi curgător, cu tije lungi de 15-20 de centimetri și flori catifelate, bicolore). Se potrivesc în grădinile mici și mari, mai ales dacă se formează covoare colorate, pe parcele delimitate. Panseluțele sunt perfecte alături de florile de primăvara sau toamnă, se împacă foarte bine plantate în ghivece mari, alături de primule și/sau petunii, primăvara și vara, dar și alături de crizanteme pitice în sezonul de toamnă.

Unele soiuri de panseluțe sunt discret parfumate, ceea ce le face o dată în plus preferate pentru terase și balcoane.

Indiferent unde sunt plantate, au nevoie de un sol afânat, fertil, trebuie udate cu măsură, pentru că nu suportă apa băltită și au nevoie de soare cel puțin câteva ore pe zi.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868