Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Ochiul Boului Paeonia – 0.4 g

Cod produs: FIT-1108
Plantă anuală, crește la loc însorit, protejat de vânturi și în sol bogat în substanțe nutritive. Se crește prin răsad, semințele se seamănă la sfârșitul lui februarie la adâncimea de 0.3 cm. Plantele se transplantează la sfârșitul lui aprilie sau mai, ori semănat direct în aprilie. Înflorește din august până în octombrie.

Descriere

Ochiul boului este o plantă anuală care formează o tufă mare, piramidală, cu înălțimea de până la 100 cm. Frunzele au marginea dințată, iar florile pot fi simple, semi-duble sau duble și au culori dintre cele mai diferite, în funcție de soi.

În funcție de aspectul florilor și de talie, există mai multe soiuri de Ochiul boului: floare dwarf, liliput, pompon, duchesse, cu flori crizantemă sau bujor, princess, pană de struț sau unicum.

Ochiul boului are o perioadă de înflorire relativ scurtă, de aceea este bine să se planteze la diferență de 2 săptămâni, astfel încât să existe o perioadă mai lungă de culoare în grădină. Deși îndrăgește locurile însorite, varietățile pitice pot fi folosite și ca flori de ghiveci care cresc la umbră.

Mai importantă decât cantitatea de soare pe care o primește planta este tipul de sol, căci Ochiul boului preferă pământul bogat în humus și cu o cantitate potrivită de apă. În special în perioada înfloririi, udarea este esențială.

Această frumoasă floare de grădină se înmulțește din semințe. În cazul în care se dorește înflorirea timpurie, se pot folosi răsaduri; ele se plantează cu 6–8 săptămâni înainte de transplantarea la locul definitiv. La o temperatură de 20 grade Celsius, germinarea se produce în aproximativ 2 săptămâni.

Dacă se plantează direct în grădină, se recomandă să se facă cuiburi la adâncimea de 2 cm, în care să se pună 3–4 semințe. Se pot aplica îngrășăminte pe bază de mraniță sau gunoi semidescompus, dar sunt bune și îngrășămintele organice disponibile în comerț.

Ochiul boului este o plantă mai sensibilă decât multe altele. Ea este atacată de boli și dăunători care produc pătarea și degradarea frunzelor, piticirea plantelor sau deformarea florilor. Se pot salva dacă se identifică la timp problema și se apelează la soluția reprezentată de fungicidele pentru tratarea plantelor de ghiveci.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868