Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Margarete africane – 5 semințe

Cod produs: FIT-1056
Margaretele africane își au originea în Africa de Sud și Namibia. Se cultivă în gradină sau în ghivece. Planta are o creștere joasă; cu toate că planta are portul drept, vertical, nu depășește 30 de cm înălțime.

Descriere

Frunzele sunt mici, cu formă lanceolată, dispuse altern, au nuanță de verde tare, strălucitor.

Florile sunt cu adevărat frumoase și atractive, prin contrastul creat între corola de petale roz și mov, late la bază și într-o formă tubulară spre vârfuri și ochiul din centrul petalelor, în superbe nuanțe foarte închise de verde, albastru, maro și galben.

Se cultivă ca plantă decorativă în ghivece sau jardiniere, în grădină, în locuri însorite și luminoase, condiție importantă pentru înflorirea și calitatea florilor. Pe timp închis și mohorât florile se închid, însă pe vreme însorită florile sunt deschise, oferind un adevărat spectacol de culoare.

Atunci când are condiții prielnice de sol, umiditate, lumină și soare, Margareta Africană are o înflorire bogată și aproape continuă. Poate înflori pe tot parcursul anului, dar în mod normal înflorește din mai până la sfârșitul lui iulie și toamna din septembrie până în noiembrie.

Înmulțirea se face prin semințe, prin împărțirea tufelor sau prin butășire:

însămânțarea se face în februarie-martie; plantulele care răsar în luna aprilie se pot transplanta în ghivece sau direct în grădină;
butașii obținuți din lăstari viguroși se vor planta în compozit poros de turbă și nisip pentru butășire;
împărțirea tufelor se face primăvara; plantarea în pământ proaspăt va face ca plantele să înflorească frumos.

Solul trebuie sa fie fertil, afinat, bine drenat, anual trebuie îmbogățit cu îngrășământ natural. Udarea se face atunci când pământul de la suprafața este uscat. Apa în exces duce la putrezirea rădăcinilor. Pe măsură ce planta crește și devine viguroasă și rezistentă, suportă și perioade scurte de secetă.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868