Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Mac Californian – 0.4 g

Cod produs: FIT-1046
Macul californian (Eschscholzia californica) sau Eșolția este de orgine, așa cum îi spune și numele, din America. Este o plantă cu flori delicate în formă de cupă, cu petale cu textură mătăsoasă. Petalele în număr de patru sunt frumos colorate în nuanțe de galben, portocaliu, roșu, roz, crem sau alb.

Descriere

Înflorește mult, de la începutul primăverii din mai-iunie până toamna.

Este o plantă erbacee anuală care își poate schimba comportamentul în floare perenă în funcție de condițiile de mediu pe care le are la dispoziție. Formează o tufă laxă din lăstari de 30–40 cm înălțime și are un ritm rapid de creștere și înflorire.

Macul californian iubește soarele, dar tolerează și umbra ușoară. Este o plantă de rocărie și condițiile pe care le cere să crească și să înflorească sunt minime.

Macul californian se plantează într-un sol ușor alcalin, dar care să aibă un drenaj foarte bun. Singura lucrare pe care o cere este curățarea buruienilor din jur. În verile foarte călduroase se întâmplă ca planta să aibă o perioadă de stagnare a creșterii și înfloririi din cauza temperaturilor ridicate.

Se înmulțește prin semințe. Adesea se autoînsămânțează. Trebuie semănată la locul definitiv din grădină, pentru că nu suportă transplantarea din cauza rădăcinii pivotante, foarte puternice. Cel mai bine este să se semene în cuiburi. în funcție de temperatura de afară, plăntuțele apar în 10-20 de zile. Perioada optimă de semănat este primăvara devreme, dar se poate semăna și toamna înainte de venirea frigului.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868