Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Lilicele mix – 1 g

Cod produs: FIT-1038
Iberis este o plantă de stâncărie care înflorește în perioada aprilie-mai. Intră în repaus vara, odată ce temperaturile cresc. Își reia vegetația toamna, când temperaturile încep să scadă. Însă creșterea activă se produce abia în primăvara următoare.

Descriere

Iberis este o plantă care iubește lumina. Se plantează într-un loc unde are parte de soare.

Solul în care se plantează trebuie să fie unul bine drenat. În rest pretențiile sunt foarte mici în ceea ce privește pământul, crește bine și în soluri sărace și uscate.

Are nevoie însă de protecție suplimentară iarna împotriva frigului. Se acoperă solul cu un strat de mulci sau paie, care vor proteja rădăcinile de îngheț.

Se înmulțește atât generativ, cât și vegetativ. Plantele mature se înmulțesc cel mai ușor prin divizarea tufei. Operațiunea se face primăvara cu atenție pentru a nu răni rădăcinile. Tot vegetativ se înmulțesc plantele mature și prin butași semilemnificați. Butașii se fac vara, după ce perioada de înflorire a trecut, din acei lăstari care nu au avut flori. La fel ca la majoritatea speciilor ei se ciupesc pentru a se ramifica de cel puțin 2-3 ori înainte de plantarea în grădină.

Iberis se înmulțește și prin semințe. Se seamănă la început de an în februarie, în locuri protejate. Se transplantează când plăntuțele au de la 4 frunze adevărate. Începând cu luna aprilie se pot muta răsadurile în grădină.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868