Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Gomfrena Mix – 0.15 g

Cod produs: FIT-1021
Gomfrena sau globul nemuritor, denumită şi năsturei în unele locuri, este o plantă anuală de talie mică, în jur de 30 cm, dar se găsesc şi anumiţi hibrizi ce pot atinge înălţimi de 50 cm. Are un aspect stufos, tulpinile sunt rigide, frunzele opuse, florile uşor discrete cu dimensiunea între 2 şi 5 cm, pot fi de culoare alb, roz , roşu sau violet.

Descriere

Este o plantă anuală, fiind preferata pe vremuri în grădinile englezeşti, o plantă uşor de cultivat şi în ţara noastră, mai ales că nu necesită îngrijiri speciale, tolerează foarte bine solurile sărace şi secetoase unde pe timpul verii mai uităm să irigăm, mai ales când plecăm în concediu.

Poate fi folosită ca flori în paturi, sau frontiere, în zone din grădină unde uneori ne gândim ce să mai punem ca să mai schimbăm şi să rotim cultura.

Pentru cei care vor să producă răsad spre vânzare sau să precultive pentru a le combina în compoziţii diverse, pot să însămânţeze spre sfârşitul lunii martie, începutul lunii aprilie, în tăvi de semănat sau în jardiniere. După circa o lună de zile pot fi repicate în vase de 9 cm sau în pahare de unică folosinţă. Pentru o mai bună ramificare este recomandat să fie ciupite când au 5-6 frunze adevărate, mai ales că gomfrena este o floare ce are aspect de tufă bine ramificată, deci trebuie stimulată ramificarea.

Dacă doriţi să obţineţi o germinare mai rapidă a seminţelor inmuiaţi-le în apă pentru o zi sau două înainte de a le însămânţa în tavă; după circa 7-10 zile vor răsări. Temperatura de germinare este de 21 de grade celsius.

Se pot folosi ca flori tăiate pe timpul verii, în diverse aranjamente florale de interior, gomfrena rezistand destul de bine ca floare tăiată.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868