Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Flori Pana Zburătorului – 0,8 g

Cod produs: FIT-1116
Lunaria este cunoscută în popor și sub numele de Floarea banilor, Pana zburătorului sau Moneda papei. Numele provine de la forma neobișnuită a fructelor sale, care apar după ce florile se trec. Acest tip de fruct se numește siliculă.

Descriere

Pentru a se usca frumos, este necesar să se țină planta într-un loc aerisit, fără umezeală, după ce se taie tulpina cât mai aproape de nivelul solului.

Lunaria înflorește în perioada aprilie–iunie. Florile sunt mici, colorate în roșu–violet, grupate în inflorescențe. La începutul lunii august, semințele deja coapte cad, iar membrana care le-a ținut devine alb-aurie și rămâne atașată de tulpină.

Planta crește până la un metru înălțime. Se plantează într-un loc unde să beneficieze de cel puțin 6 ore de soare pe zi. Se adaptează la aproape orice tip de sol, dar se va dezvolta frumos într-un pământ ușor și fertil, potrivit de umed.

Lunaria se înmulțește ușor, prin semințe. Acestea se seamănă în iunie și răsar în aproximativ două săptămâni. Se repică după o lună, iar în grădină se plantează în septembrie. Fiind o plantă bienală, va înflori în anul următor.

În popor este considerată o plantă magică.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868