Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Flori Nalbă Mare – 0,5 g

Cod produs: FIT-1092
Nalba mare este o plantă erbacee, bianuală sau perenă, cu tulpină dreaptă, înaltă de la 80 cm până la 1,5 m, ramificată și acoperită cu peri moi, cu flori mari de culoare roz-violacee cu vinișoare violete, frunze lung-pețiolate, verzi-albicioase și catifelate datorită perilor foarte deși. Înflorește din iulie și până în septembrie.

Descriere

Rădăcină este groasă, fuziformă, gălbuie la exterior și albă în interior, cu striuri longitudinale.
La extremitatea ramurilor se găsesc florile mari, lung pedunculate, de culoare albă sau ușor roz (2.5-3 cm în diametru), cu petale slab știrbite la vârf.

Fructul – capsulă – turtit; atât frunzele, cât și rădăcina au un miros slab caracteristic și gust mucilaginos.

În scopuri medicinale se recoltează florile în timpul înfloririi, frunzele se recoltează înainte de înflorire și rădăcinile, când planta este uscată, înainte de a îngheța pământul, până sfârșitul lui noiembrie. Rădăcina nu se spală de pământ, se curăță de coajă, apoi se taie în bucăți, se usucă la umbră în locuri uscate și aerisite, așezate în straturi subțiri, se păstrează în săculeți de pânză, în locații uscate și aerisite.

Componenți principali: mucilagii, zaharuri, amidon, substanțe grase, asparagină, pectine, betaină, substanțe rezinoase, tanin.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868