Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe De Flori Nepeta – 0,3 g

Cod produs: FIT-1098
Nepeta cataria este o plantă medicinală și aromatică perenă ce poate fi cultivată alături de alte plante legumicole pentru proprietățile deosebite pe care le are. Această plantă emană anumite substanțe care sunt toxice pentru multe insecte. Afidele, țânțarii, musca albă și rugina sunt dăunătorii care nu tolerează mirosul.

Descriere

Pe lângă această proprietate, planta este cultivată și pentru efectele benefice pe care le are asupra sănătății. Frunzele acesteia sunt bogate în vitaminele A, C, polifenoli, uleiuri volatile și principii amare, care au efecte deosebite asupra sistemului nervos. Infuziile de nepeta au efecte relaxante supra sistemului nervos și muscular, induc stare de bine și împiedică instalarea asteniei, a depresiei și a afecțiunilor nervoase provocare de surmenaj psihic și stres.

Planta dezvoltă în sol rădăcina puternică, tulpinile sunt ramificate și prezintă patru muchii. Nepeta are aspect de tufă bogată. Tulpinile principale ating înălțimea de 50-80 cm. Frunzele sunt ovale, dințate pe margini și au vârfuri ușor ascuțite, cresc opuse și au culoare verde intens pe fața superioară. Sunt verde cenușiu pe partea inferioară. Florile cresc în partea superioară a tulpinii și la subsoara frunzelor, au corole albe sau purpuriu-pal și se deschid din luna iunie până în octombrie.

Părțile aeriene pot fi recoltate în perioada de înflorire și utilizate în tratamenele naturiste. Uleiul esențial de cătușnică este un preparat cu proprietăți deosebite, este utilizat în aromaterapie. Frunzele pot fi consumate proaspete în diferite salate.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868