Descriere
Laleaua se plantează la o adâncime de 10-12 cm în sol. La baza gropii de plantare, unde se așează bulbul, se recomandă presărarea unui strat de 2-3 cm de pământ mărunțit în care se fixează bulbii cu discul în jos. Se astupă apoi groapa.
Distanțele între bulbii de lalele în grădinile familiale se recomandă a fi undeva la 10-20 cm.
Atenție la rozătorii din pământ, aceștia consumând cu plăcere bulbii de lalele. Este bine a se folosi coșuri speciale din lemn sau metal, pentru protejarea impotriva acestor rozătoare.
Îngrijirea lalelelor este relativ simplă. Ca principal lucru de ținut cont este faptul că florile rămân pe plantă pe toată durata vieții lor. Este necesară ruperea acestora atunci când încep să se decoloreze sau când rămân larg deschise. Prin aceasta tehnică se anulează efectul inestetic și totodată se înlătură fructul în formare. Hrana asimilată de foliaj va fi astfel direcționată către bulbi, care vor avea astfel posibilitatea să dea aceleași flori frumoase în anii care urmează.
Așadar, când s-au trecut florile, se rup cupele și se aruncă la gunoi. Când frunzele lalelelor se îngălbenesc este perioada în care bulbii trebuie scoși din pământ. Aceștia se depozitează peste vară în spații bine aerisite pentru a-i feri de tot felul de boli și mucegaiuri. Se recomandă replantarea acestora toamna, în alte locuri decât cele în care au fost inițial și în alte tipuri de decorațiuni florale.
În locurile rămase libere, după scoaterea bulbilor de lalele din luna iunie, se pot planta răsaduri de flori anuale, ce pot asigura un aspect frumos al grădinii pe perioada de vară-toamnă.