Descriere
În primul rând, materialul săditor trebuie să fie de calitate foarte bună. Bulbii de lalele să nu fie vătămați, bolnavi sau putreziți.
Iubește soarele, lumina, locurile însorite, călduroase. Cu toate acestea, chiar daca plantăm bulbii de lalele la poalele copacilor, acest lucru nu le va deranja prea tare, deoarece, la vremea înfloririi lor, umbra copacilor încă este rară.
Laleaua va suferi în locurile umbroase, și, an după an, bulbii se vor dezvolta prost, micșorându-se până la dispariție. Tijele florale se vor lungi peste măsură, iar florile vor rămâne mici, decolorate, fără vlagă.
Substratul/pământul în care vor fi plantate lalelele este bine să fie ușor, bogat în elemente nutritive, bine afânat, permeabil la apă și aer. Pământul argilos, greu, va fi amestecat cu turba, perlit sau nisip, pentru a deveni mai afânat, permeabil.
Lalelele nu suportă excesul de apă, deoarece rădăcinile, neprimind suficient oxigen, vor începe să putrezească, se îmbolnăvesc și mor. Așa că nu vom permite că, în locurile unde avem lalele (bulboase în general), apa să băltească în urma ploilor sau a topirii zăpezii.