Descriere
În cazul plantării bujorilor erbacei, materialul săditor constă în rădăcini golașe, în repaus vegetativ, sau rădăcini în balot de pământ.
Terenul în care urmează să plantăm se recomandă a se fertiliza cu gunoi de grajd sau îngrășământ organic, dar și cu îngrășăminte minerale granulate, în care să predomine fosforul și potasiul. Se evită amplasarea bujorului în terenuri foarte grele, ce rețin apă în exces.
În funcție de dimensiunea rădăcinilor vom săpa și groapa. În cazul rădăcinilor mari vom săpa gropi de 30 – 40 de centimetri, în toate sensurile, gropi în care să putem așeza corect rădăcină.
Adâncimea de plantare este foarte importantă pentru multe tipuri de bujori.
Rădăcinile bujorului erbaceu se îngroapă astfel încât mugurii din zona coletului să fie acoperiți de un strat subțire de pământ (de 2-3 centimetri). O plantare prea adâncă poate diminua sau compromite înflorirea în primii ani.
Udarea este importantă primăvara, înainte de perioada de înflorire, și vara, după ce au trecut florile. Se poate fertiliza periodic cu doze mai mari de potasiu și mai mici de azot.