Descriere
Ghiveciul se alege astfel încât distanța dintre marginea bulbului și marginea giveciului să fie de aproximativ 4–6 cm. Trebuie să i se asigure un bun drenaj al apei, așadar fundul ghiveciului trebuie să aibă multe găuri. Tot pentru acest lucru este recomandat să puneți pietricele pe fundul ghiveciului. Pe măsură ce bulbul crește în dimensiuni sau apar bulbili, ghiveciul trebuie schimbat.
Substratul. Poate fi folosit pământ de flori universal. Este recomandat a fi folosit pământ de calitate, care să poată să–i ofere bulbului substanțele necesare pentru a înflori și anul următor. Este bine ca pământul să fie schimbat după aproximativ 2–3 ani.
Luminozitate. Hippeastrumul (amaryllisul) preferă soare direct, dar se dezvoltă bine și la semiumbră.
Udatul. La plantare, bulbii se udă moderat după care se așteaptă apariția tijei florale. Dacă după aproximativ 10 zile nu se vede tija florală se udă din nou. Se folosește puțină apă pentru a NU stimula apariția frunzelor în detrimentul tijelor florale. Pe măsură ce tija florală crește se mărește și cantitatea de apă.
După ofilirea florilor se taie tijele florale la o distanță de aproximativ 3–5 cm față de gâtul bulbului.
Fertilizarea. Se recomandă utilizarea fertilizatorilor pentru plante cu flori. Acesta se folosește doar în perioada de vegetație, după ce frunzele au crescut suficient. Se întrerupe îngrășarea bulbului cu aproximativ 1 lună înainte de perioada în care doriți să intre în repaus.
Perioada de repaus. Majoritatea crinilor de acest fel au nevoie de o perioadă de repaus pentru a înflori și anul următor. Se poate stimula intrarea în repaus începând cu una din lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie. Se rărește udarea până când în final se întrerupe complet. Frunzele se îngălbenesc și se taie cu un cuțit (curat și dezinfectat) de la gâtul bulbului. Bulbii NU se mai udă deloc minimum 45 zile (este recomandat 60 zile), aceștia ținându–se într–un mediu răcoros, la temperaturi între 4–10 grade Celsius.