Descriere
Cultivarea cresonului:
În recipient sau ghiveci se pun 4-5 centimetri de pământ de bună calitate și se împrăștie semințele de creson. Se acoperă semințele cu un strat foarte subțire de pământ de 1-2 mm. Se pot acoperi semințele și cu nisip. Se udă cu grijă pentru ca semințele să rămână sub stratul de pământ. Semințele de creson trebuie ferite de lumină în primele zile după plantare, așa că o soluție foarte bună este să se acopere vasul cu un carton. Se perforează din loc în loc cartonul (oblic) pentru a permite aerului să circule, fără ca semințele să fie afectate de lumină.
Cresonul germinează în două zile. Pentru cultivarea acestuia nu este nevoie neapărat de pământ. Poate crește și în vată, dar în acest caz trebuie recoltat imediat ce împlinește o săptămână de la plantare, pentru a fi gustos și sănătos. Dacă semințele sunt de calitate se poate obține din 7 în 7 zile o nouă recoltă de creson.
Frunzele de creson pot fi congelate imediat după recoltare și folosite fără decongelare (se pun direct congelate în supe, tocănițe).
Cresonul este neam cu broccoli și varza, este foarte rezistent, iar cultivat în grădină poate fi recoltat în decurs de patru luni. Cresonul are sistemul radicular dezvoltat superficial, la suprafaţa solului. Are nevoie de multă apă, dar fără ca aceasta să băltească, de aceea cultivarea cresonului se face pe straturi înălțate.