Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Semințe Cineraria – 0.1 g

Cod produs: FIT-891
Plantă perenă, cultivată ca anuală. Înălțimea 20-25 cm. Se recomandă pentru frunzele decorative persistente de culoare cenușie. Plantă puțin exigentă față de căldură, rezistă la temperaturi scăzute.

Descriere

Cineraria maritima este o plantă decorativă prin frunze. Tulpina este acoperită cu perișori numeroși, lânoși, argintii. Florile, tubuloase, de culoare galbenă nu sunt spectaculoase.
Preferă solurile însorite, ferite de curent. Este rezistentă la secetă și s-a adaptat la temperaturile scăzute. Poate fi cultivată și ca specie perenă, dacă este protejată peste iarnă.
Cea mai mare vulnerabilitate a plantei este legată de căldură și umiditate. Cineraria poate să moară într-o săptămână dacă este așezată într-o cameră caldă și este udată prea mult.

Planta preferă răcoarea; temperatura ideală nu trebuie să treacă de 13 grade. Îi place lumina, dar nu se lasă în bătaia directă a soarelui.
Compostul se menține umed în permanență și nu se udă niciodată cu apă rece. Udarea excesivă omoară rapid planta.
Pentru a asigura o umiditate mai mare a aerului în jurul plantei,se pune ghiveciul pe o tavă cu pietricele și apă. Se poate de asemenea să se pulverizeze aerul din jurul plantei.
Cineraria se înmulțește prin butași și prin semințe. Butașii înrădăcinează în aproximativ două săptămâni și jumătate la o temperatură oprimă de 20 de grade. Semințele se seamănă în februarie–martie. Semințele germinează într-o săptămână sau două la o temperatură optimă de 18–20 de grade.

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868