Descriere
Foval CE este un insecticid cu acțiune puternică, deosebit în cazul în care este folosit pe suprafețe vitrificate (non absorbante), împotriva insectelor zburătoare (muște, țânțari, musculițe și furnici). Acțiunea sa este foarte redusă dacă se aplică pe suprafețe absorbante. Este desosebit de potrivit pentru dezinsecția în școli, hoteluri, locuințe, depozite, industrie alimentară, grajduri, împotriva țânțarilor din vegetații (iarbă, tufișuri, garduri vii etc.) și împotriva muștelor din mediul rural, grajduri și ferme. Foval CE combate cu succes muștele, țânțarii, viespii, căpușele, gândacii de bucătărie, musculițele și furnicile.
Caracteristici Insecticid FOVAL CE
Foval CE este un insecticid cu acțiune puternică, deosebit în cazul în care este folosit pe suprafețe vitrificate (non absorbante), împotriva insectelor zburătoare (muște, țânțari, musculițe și furnici). Acțiunea sa este foarte redusă dacă se aplică pe suprafate absorbante.
Este desosebit de potrivit pentru dezinsecția în școli, hoteluri, locuințe, depozite, industrie alimentară, grajduri, împotriva țânțarilor din vegetații (iarbă, tufișuri, garduri vii etc.) și împotriva muștelor din mediul rural, grajduri și ferme. Foval CE combate cu succes muștele, țânțarii, viespii, căpușele, gândacii de bucătărie, musculițele și furnicile.
Doza de aplicare și indicații de utilizare Insecticid FOVAL CE
Împotriva insectelor zburătoare:
10-20 ml Foval CE se diluează într-un litru de apă. Este recomandat că 10 litri de soluție să fie administrate pe o suprafață de 200 – 300 m². Odată diluat în apă, produsul trebuie administrat imediat cu echipamente manuale sau mecanice. (pompe manuale, atomizoare etc.)
Tratamentul împotriva muștelor se va face dimineața, când muștele sunt încă la sol. Tratamentul țânțarilor se va efectua în perioada de maximă activitate de zbor care, în general, este seara.
Împotriva insectelor tărâtoare:
20-40 ml Foval se diluează într-un litru de apă. Este recomandat ca 10 litri de soluție să se administreze pe o suprafață de 100 m². Odată diluat în apă, produsul trebuie administrat imediat cu echipamente manuale sau mecanice. (pompe manuale, atomizoare etc.). A se evita administrarea soluției asupra pereților vopsiți cu var. Clasificare WHO: III (ușor periculos)
Fraze de precauție
• Nu se vinde neambalat
• Evitați dispersarea în mediu
• Colectați scurgerile de produs
• A nu se lăsa la îndemăna copiilor
• Nu aruncați recipientul, după golire, în mediul înconjurător
• A se evita administrarea soluției asupra pereților vopsiți cu var
• Aruncați conținutul/ recipientul într-o instalație aprobată de eliminare a deșeurilor
• Purtați mănuși de protecție/ îmbrăcăminte de protecție/ echipament de protecție a ochilor/ echipament de protecție a feței
• În caz de contact cu ochii: clătiți imediat cu multă apă, pentru cel puțin 15 minute. Sunați imediat la un centru de informare toxicologică sau un medic
Avertismente
• A nu se înghiți
• A nu se inhala vapori
• A se evita contactul cu ochii
• A nu se arunca resturile în canale
• A nu se utiliza în formă concentrată, urmați instrucțiunile date de producător
• A nu se contamina pe durata folosirii alimentelor, băuturilor sau recipientelor acestora
Dacă produsul este utilizat în spații de locuit sau în dormitoare, se va aerisi bine încăperea înainte de a o refolosi. După manipulare și în caz de contact cu pielea se va spăla suprafața imediat cu apă și săpun din abundență. În caz de accident sau stări de rău, se va consulta imediat medicul.
Fraze de pericol
H318- Provoacă leziuni oculare grave
H411- Toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung
EUH 401- Pentru a evita riscurile pentru sănătatea umană și mediu, a se respecta instrucțiunile de utilizare
Informații pentru medic
Simptome: blochează transmisia nervoasă hiperstimuland terminațiile neuronale pre și post sinaptice. Sensibilitate crescută din partea pacienților alergici sau asmatici, cât și din partea copiilor.
Simptome cauzate de SNC: tremur, convulsii, ataxie, iritarea căilor respiratorii, rinoree, tuse, spasme bronhice, dispnee. A nu se provoca voma în înghițire. A se solicita asisitența medicală. Poate fi util tratamentul cu produse absorbante precum cărbunul activ.
Daca s-a înghițit o cantitate mai mare, se vor practica spălături gastrice dar cu precauție, evitându-se aspirarea și după intubarea prealabilă în cazul în care pacientul și-a pierdut cunoștința, produsul conține solvenți.