Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Ulei Ovipron Top – 1 Litru

Cod produs: FIT-560
Ovipron Top este un insecticid-acaricid (rol secundar) care acționează prin contact și prin sufocare asupra dăunătorilor aflați în toate stadiile de dezvoltare: adulți, larve și ouă. Practic produsul este un ulei mineral. Este recomandat în agricultura ecologică.

Descriere

Omologări Ulei horticol OVIPRON TOP Insecticid acaricid

Semințoase (meri – peri)

Dăunători: Păduchele de San Jose (Quadraspidiotus perniciosus), Eriophyidae, acarieni (Panonychus ulmi, Tetranychus urticae, Aculus schlechtendali), purcele melifer al părului (Cacopsylla pyri), păduchele lânos (Eriosoma lanigerum), afide (Aphis spp.)

Doză: 2,5 l/100 l apă singur sau 1,5 l/100 l de apă în amestec cu un insecticid (doza maximă 35 l/ha)
Aplicări în februarie – martie; Pentru aplicări în mai – august se recomandă 1,0-2,0 l/1000 l apă
Timp de pauză: 20 zile

Sâmburoase (piersici, nectarini, pruni, caişi, cireşi)
Dăunătorii: Păduchele de San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) şi alţi păduchi ţestoşi (Sphaerolecanium prunastri, Eulecanium /Parthenolecanium comi), Eriophyidae acarieni (Panonychus ulmi, Tetranychus urticae, Aculus fockeni), afidee (Aphis spp.)
Doză: 2,5 l/100 l apă singur sau 1,5 l/100 l de apă în amestec cu un insecticid (doza maximă 35 l/ha)
Aplicări în februarie – martie; Pentru aplicări în mai – august se recomandă 1,0-2,0 l/1000 l apă
Timp de pauză: 20 zile

Viță de vie (pentru vin şi masă)
Dăunători: Păduchi ţestoşi (Parthenolecanium corni), păduchele lânos al viţei de vie (Pulvinaria vitis), acarieni (Tetranychus urticae, Eriophyes vitis, Panonychus ulmi, Phylocoptes vitis)
Doză: 2,5 l/100 l de apă (doza maximă 35 l/ha)
Aplicări în februarie – martie; Pentru aplicări în mai-august se recomandă 2,5-3,5 l/1000 l apă
Timp de pauză: 20 zile

Volumul de soluţie recomandat pentru pulverizare (litri/ha): Seminţoase şi sâmburoase (1000-1500), viţă de vie (1000-1500). Pentru tratamentele de repaus vegetativ, volumul de soluţie aplicat trebuie sa fie suficient pentru formarea unui pelicule de produs pe plantă.

Avantaje Ulei horticol OVIPRON TOP Insecticid acaricid

• OVIPRON TOP este un insecticid, acaricid de contact cu spectru larg de combatere a insectelor în repausul vegetativ asigurând o pornire în vegetație cu un minim de rezervă a populațiilor de dăunători.

• BIO: produs aprobat pentru utilizarea în agricultura ecologică cu respectarea prevederilor regulamentului CE 834/2007 (ȋn doze de la 1 litru/ha la 25 litri/ha).

Mod de acțiune Ulei horticol OVIPRON TOP Insecticid acaricid

Insecticid, acaricid cu acțiune prin contact, prin sufocare în toate stadiile: adult, larve și ouă. Adjuvant pentru pregătirea soluțiilor de stropit cu alte produse fitosanitare.

Mod de utilizare Ulei horticol OVIPRON TOP Insecticid acaricid

Umpleţi rezervorul 1/2 cu apă. Adăugaţi OVIPRON TOP sub agitare. În cazul amestecurilor cu alte produse fitosanitare, adăugaţi mai întâi produsele solide şi apoi pe cele lichide sub agitare continuă. Se completează apoi cu apă până la umplerea rezervorului cu agitare continuă. În timpul tratamentului menţineţi amestecul sub agitare continuă.

Metoda de pregătire a soluției de pulverizare

Agitaţi bine recipientul înainte de utilizare. Umpleţi rezervorul până la jumătate. Adăugaţi cantitatea necesară de produs în rezervor, în timp ce amestecaţi. Adăugaţi apa rămasă, în timp ce amestecaţi.

Curățarea pulverizatoarelor

Goliţi complet rezervorul. Asiguraţi-vă că aţi îndepărtat toate urmele de produs. Clătiţi rezervorul şi toate componentele echipamentului de pulverizare cu apă curată, de trei ori.

Recomandări

Intervalul de dozare şi volumul de soluţie pentru pulverizare depind de stadiul de dezvoltare al plantei şi de intensitatea atacului. Puteţi folosiţi o doză mai mare, dar fără să depăşiţi doza maximă/ha. Evitaţi tratarea atunci când plantele sunt ofilite şi în timpul perioadelor de secetă severă.

Nu pulverizaţi în caz de îngheţ şi în timpul perioadelor de secetă sau cu umiditate extremă. Nu aplicaţi produsul timp de 30 de zile înainte sau după aplicarea sulfului sau a polisulfurii de calciu. Acolo unde aplicarea este urmată de aplicarea unor produse care conţin captan sau folpet, trebuie respectat un interval de cel puţin 20 de zile între aplicarea acestora şi pulverizarea cu OVIPRON TOP® la meri şi peri şi şapte zile pentru alte culturi.

Timpul de pauză până la recoltare este de 20 zile

INTERVALUL DE SIGURANȚĂ DINTRE APLICARE ŞI ACCESUL UMAN SAU ANIMAL ÎN CULTURILE ÎN CARE A FOST APLICAT PRODUSUL – atunci când lichidul de pulverizare s-a uscat pe plante.

Fitotoxicitate

Produsul nu este fitotoxic atunci când este folosit în conformitate cu utilizările, dozele şi măsurile de precauţie recomandate.

Compatibilitate

A nu se combina cu produse puternic alcaline, sulf, captan.

Masuri de prim ajutor

Pentru a nu supune oamenii și mediul la riscuri, vă rugăm să respectaţi instrucţiunile de utilizare.

Primul ajutor: în caz de înghiţire, sunaţi imediat la Centrul toxicologic sau contactaţi un medic. NU induceţi voma!
În cazul contactului cu ochii: clătiţi imediat cu apă din abundenţă. În cazul în care apar iritaţii, cereţi sfatul medicului.
În cazul contactului cu pielea: îndepărtaţi imediat hainele atinse de produs. Spălaţi-vă imediat cu apă şi săpun.
În cazul inhalării: victima trebuie scoasă la aer curat. Dacă este necesar, consultaţi un medic.
Antidot: Tratament simptomatic. Nu se cunoaşte antidot specific.

Depozitare

A se depozita în ambalajul original, sigilat, într-un mediu uscat, răcoros şi bine aerisit. În aceste condiţii, produsul rămâne stabil timp de doi (2) ani de la data indicată a fabricaţiei.

Informații suplimentare

Greutate 1 kg

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868