Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Tranvital bioregulator pentru înrădăcinare BIOS – 100 g

Cod produs: FIT-470
Transvital este un bioregulator care se aplică la plantarea sau transplantarea pomilor, copacilor maturi sau puieților, dar și a butașilor înrădăcinați din răsadniță sau pepinieră.

Descriere

Cum se folosește produsul Transvital?

Pentru plantarea / transplantarea puieților:

Se procedează în două moduri:

1) Într-o găleată de 10 L se dizolvă conținutul unui plic de 10 grame Transvital în 1-2 litri de apă prin amestecare energică cu un băț din lemn. După aceea se adaugă 1 parte lut, 1 parte balega proaspătă de vacă, 1 parte nisip și apă până se obțin 10 litri de pastă de consistența smântânii. În această pastă se introduce fiecare puiet și se plantează în groapa săpată anterior și presărată cu nisip și mraniță afânată. Se acoperă cu pământ aproximativ jumătate, se tasează bine pământul, se udă cu apă curată, după care se umple groapa cu restul de pământ. La final se mușuroiește.

2) După ce se plantează puietul, se acoperă cu jumătate din pământ, se tasează bine, se udă cu soluție apoasă de 0,1% Transvital (1 plic de 10 grame la 10 litri de apă), după care se procedează ca la punctul 1.

Pentru transplantarea copacilor maturi cu bulgare de pământ:

Rădăcinile tăiate de la suprafața laterală a bulgărelui se ung bine cu o pasta obținută prin amestecarea de argilă, balega proaspătă de vacă, turba măcinată fin și soluție apoasă 0,1% Transvital (1 plic de 10 grame dizolvat într-o găleată cu 10 litri de apă). Copacul astfel tratat se așează în groapa săpată din timp și presărată cu nisip și mraniță afânată, se acoperă cu pământ și se udă în mod obișnuit cu apă curată. După 10-12 zile de la transplantare se recomandă o udare cu soluție 0,1% Transvital (cantitatea de soluție trebuie astfel apreciată pentru a fi siguri că s-a umectat bine rădăcina copacului).

Pentru plantarea butașilor înrădăcinați din răsadniță sau pepinieră:

Se recomandă mocirlirea fiecăruia în parte cu pasta preparată la punctul anterior, apoi se udă cu apă curată, iar după 10-12 zile o udare cu soluție 0,1% Transvital.

Cu soluția de Transvital obținută prin dizolvarea unui plic de 10 grame într-o găleată cu 10 litri de apă, se pot uda și vița de vie, copacii, arborii, arbuștii sau alte plante transplantate anul anterior și netratate atunci cu Transvital, pentru intensificarea creșterii sistemului de rădăcini și o dezvoltare mai bună. Nu se recomandă săparea pământului din jurul acestor plante, ci doar udarea cu soluție, într-o asemenea cantitate, până apreciem că s-a udat bine solul deasupra rădăcinilor. Se vor mai uda de 1-2 ori, la intervale de 2-3 săptămâni cu aceeași soluție concentrată.

Pe lângă asigurarea unei prinderi mai bune a plantelor lemnoase, se constată și o creștere mai accelerată a lor și o serie de alte avantaje care rezultă din acestea.

Informații suplimentare

Greutate 0.1 kg
Cantitate apă dizolvată

100 Litri

Cultura

Flori ornamentale, Legume, Plante ornamentale, Pomi fructiferi, Toate culturile

Acțiune produs

Preventivă

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868