Descriere
Florile de tomate nepolenizate sau incomplet polenizate, de obicei, nu reușesc să lege rod. Ele cad de pe plante, mai ales în partea timpurie a sezonului, datorită temperaturilor scăzute din timpul nopții, a zilelor scurte, lipsite de favorabilitate pentru polenizare.
Preparatele ecologice de acest tip declanșează dezvoltarea fructului prin stimularea florilor, deci rodul nu va depinde de hazardul naturii și de polenizarea incompletă.
Florile tratate cu Tomatostim dau tomate care se coc cu 2-3 săptămâni mai devreme. Cu Tomatostim se obțin recolte foarte mari, cu fructe de calitate superioară, mari și cărnoase, dezvoltate mai uniform, care au o aromă mai plăcută și o valoare nutritivă mai mare.
ATENȚIE! Nu se tratează tomatele destinate obținerii de sămânță!
MOD DE FOLOSIRE
Această soluție de bază se vă dilua la utilizare conform procedurii de mai jos:
– Doza de 2% pentru zilele însorite
– Doza de 3% pentru zilele cu vreme nebuloasă, adică 20 ml, respectiv 30 ml pe 1 litru de apă.
Pentru suprafețele mici de tomate se recomandă îmbăierea mănunchiului de flori într-un vas mic cu o soluție diluată cu apă.
Pentru suprafețe mari de tomate se vor stropi inflorescențele cu o soluție obținută după diluare. Aparatul de stropit trebuie să se afle la 30-50 de cm față de plantă, iar jetul de soluție trebuie să aibă particule cât mai fine.
Tomatostim se aplică atunci când cele mai multe dintre florile mănunchiului sunt deschise sau parțial deschise. Se repetă tratamentul săptămânal, până ce ultimele flori s-au deschis.
Pentru a se coace tomatele cu 1-3 săptămâni mai devreme, tratați mănunchiul, pentru prima dată, imediat ce 2 sau mai multe flori s-au deschis. O singură aplicare la primul etaj va determina obținerea unei recolte sporite.
AVANTAJE:
– legare mai bună de rod;
– precocitate a recoltei;
– roșii de calitate superioară (mai multe zaharuri, vitamine, acizi organici, săruri minerale, etc.);
– sporuri mai mari de producție;
– rezistență deosebită la boli.