Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Relaco pentru vindecarea rănilor pomilor BIOS – 250 g

Cod produs: FIT-455
Relaco este o pastă balsamică care ajută la vindecarea rănilor pomilor (măr, păr) după tăieri și previne creșterea lăstarilor lacomi.

Descriere

Relaco este un balsam care se prezintă sub formă de pastă și se utilizează imediat după tăieri, în timpul iernii sau la sfârșitul acesteia, când temperaturile devin ușor pozitive.

Acest produs se aplică manual, cu pensula, pe rănile pomilor rezultate după tăierile în uscat, precum și încă 3 cm în jos pe ramură (zona de apariție a lăstarilor lacomi).

La tăierile pomilor rezultă numeroase răni pe suprafața cărora apar crăpături. Prin aceste răni pomul se deshidratează și totodată pot pătrunde agenți patogeni care l-ar putea îmbolnăvi.

La tăierile de întinerire sau corecție a pomilor care constau în reducerea înălțimii pomilor și/sau rărirea (scurtarea sarpantelor din coroană) rezultă numeroși lăstari lacomi în jurul tăierilor, mai ales pe ax și la baza sarpantelor. Îndepărtarea acestor creșteri necesită un consum mare de muncă, ceea ce ridică costul lucrărilor care și așa este destul de ridicat. În plus, existența lăstarilor lacomi în coroana pomilor înseamnă consum inutil de substanțe care altfel ar putea fi canalizate de pom spre diferențierea mugurilor și a creșterilor vegetative utile.

Pentru reducerea sau eliminarea acestor neajunsuri se recomandă aplicarea produsului Relaco, condiționat sub formă de pastă.

Compoziția pastei balsamice Relaco, 250 g:

Acest produs conține materiale de protecție și inhibitori, se prezintă sub formă de pastă neagră.

Care sunt avantajele utilizării Relaco?

Ajută la vindecarea rănilor pomilor după tăieri;
Pomii devin mai sănătoși;
Previne apariția lăstarilor lacomi în jurul tăieturii;
Fructele de calitate superioară.

Cum se utilizează pasta balsamică Relaco?

Se aplică manual, cu pensula, pe rănile pomilor rezultate după tăierile în uscat, precum și încă 3 cm în jos pe ramura (zona de apariție a lăstarilor lacomi);
Tratamentul se face imediat după tăieri, deci în timpul iernii sau la sfârșitul acesteia, când temperaturile devin ușor pozitive (5-6 grade Celsius);
Consumul de produs este de 8/10 kg/ha, în funcție de numărul de tăieri pe pom.

Condiții de depozitare și de transport:

Produsul se păstrează în ambalajul în care a fost livrat, în încăperi curate destinate depozitării produselor fitofarmaceutice inflamabile, ferit de acțiunea directă a căldurii, a razelor de soare și a surselor de foc.

Temperatura de depozitare este de (5-15 grade Celsius).

Dacă, din anumite motive, se omite închiderea ambalajului pe o perioadă mai lungă de timp sau la păstrarea la temperaturi prea joase și pasta Relaco devine prea vâscoasă, se poate dilua prin adăugarea unor mici cantități de petrol lampant sau motorina și omogenizarea prin amestecare cu o bucată de lemn curată.

Informații suplimentare

Greutate 0.25 kg

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868