Descriere
Proprietăți: Produsul NICASOL se prezintă sub forma unui lichid incolor ce conţine extracte naturale şi substanţe organice nepericuloase. Este miscibil cu apă. Nu lasă reziduuri și este fără toxicitate
Utilizare: NICASOL este un produs pe bază de calciu care asigură plantelor cantitatea necesară de calciu solubil de care acestea au nevoie. Poate fi folosit prin pulverizare foliară sau fertirigare la fructe, viță de vie, pomi, dar cel mai mult se folosește în legumicultura la roșii în special în perioada de fructificare deoarece combate pătarea neagră a vârfului roșiilor. Tratamentele cu Nicasol sunt absolut necesare nu numai pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor ci și pentru maturarea mai bună a fructelor. Acesta asigură cantitatea de calciu de care au nevoie frunzele, florile și fructele legumelor, viței de vie, pomilor etc. În plantele în care există suficient calciu nu vă apărea pătarea fructelor și implicit se vor reduce seminificativ bolile din timpul păstrării fructelor.
Nicasol este absorbit foarte rapid și translocat acolo unde planta are nevoie fiind ideal atât pentru aplicare foliara cât și pentru fertirigare.
Are numeroase efecte benefice asupra plantelor printre care:
– previne îngălbenirea marginilor frunzelor de castraveți, pătarea neagră a vârfului tomatelor, putrezirea vârfului ardeilor.
– previne apariția crăpării scoarței copacilor, îmbunătățește rezistența căpșunilor.
A se agită bine înainte de folosire !
Mod de folosire: NICASOL se aplică atât prin stropiri foliare cât şi prin fertirigare. Pentru o mai bună eficacitate a produsului se recomandă a nu se combina cu pesticide.
La legume și căpșuni – se va dilua cu apă în proporție de 0,2%, adică 20g(15ml) de preparat la 10 litri de apă, sau flaconul de 165g la 80 litri apă. Cu soluția astfel obținută se vor aplica tratamente în funcţie de necesarul plantelor, la interval de 7 – 10 zile între ele, de la legarea fructelor până înainte de recoltare.
La pomi, viță de vie – se va dilua cu apă în proporție de 0,3%, adică 30g(20ml) de preparat la 10 litri de apă, sau flaconul de 165g la 50 litri apă.
Efecte:
La legume – previne apariția bolilor provocate de lipsa calciului, îngălbenirea marginilor frunzelor la castraveți, pătarea neagră(putregaiul inelar) a tomatelor.
La pomi fructiferi, căpșuni, viță de vie – previne apariția crăpăturilor scoarței, gofrarea frunzelor la sâmburoase, apariția mucegaiului și necrozarea peduncului, mărește rezistența la depozitare a fructelor.
ATENŢIE!!! Citiți cu atenție instrucțiunile de pe eticheta produsului!!!