Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Manid imunitatea plantelor BIOS – 25 ml

Cod produs: FIT-433
Manid este un produs admis în agricultura biologică, care reduce semnificativ numărul de boli și sporește imunitatea plantelor.

Descriere

Când se aplică produsul Manid?

1) La tomate (și restul legumelor) – Atacul de mană este foarte agresiv, distrugând în câteva zile aparatul foliar și tulpinile plantelor, compromițând total recolta. De aceea, tratamentele trebuie începute imediat după înrădăcinarea răsadurilor. Tratamentele se efectuează din 10 în 10 zile cu doza 2%.

Este bine că, pe măsură ce plantele cresc, să se rupă frunzele din partea lor inferioară, pentru a nu ajunge pe pământ, unde sunt ciuperci, înlesnind infestarea plantelor.

2) La vița de vie – Se stropește solul și pământul din jurul plantelor cu o soluție de 2% Manid în apă, în următoarele perioade:

– când lăstarii au lungimea de 30-50 centimetri
– înainte de înflorire cu 8-10 zile
– când boabele sunt mici (la 8-10 zile de la scuturarea florilor)
– la 3 săptămâni după tratamentul al 3-lea
– dacă mai este necesar (timp foarte ploios) se mai fac 1-2 tratamente din 10 în 10 zile.

Mod de utilizare:

Se prepară soluția de stropit prin diluare 2% Manid în apă (20 ml într-un litru de apă sau 200 ml în 10 litri de apă).

Tratamentele se vor efectua seara pe răcoare sau dimineața, după uscarea brumei. Este bine ca stropirea plantelor să se efectueze cu atomizorul. În lipsa acestuia, duzele aparatului (pompa, vermorel, etc) trebuie să fie reglate în așa fel încât stropii de soluție să fie cât mai fini, practic ca o ceață, pentru a ajunge pe toate părțile plantei: frunze, tulpini, inclusiv de partea inferioară a frunzelor. Este foarte important să se stropească și pământul din jurul plantelor, deoarece majoritatea ciupercilor care produc boli trăiesc și în pământ.

Informații suplimentare

Greutate 0.025 kg
Cantitate apă dizolvată

1 Litru

Cultura

Legume, Tomate, Viță de vie

Acțiune produs

Preventivă

Poate te intereseaza ...