Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Insecticid BIO Bionid – 100 ml

Cod produs: FIT-438
Bionid este un insecticid nepoluant pentru combaterea dăunătorilor din diferite culturi. Acesta conține ingrediente organice, nepericuloase, admise în agricultura biologică.

Descriere

Ce este Bionid și cum ajută?

Bionid-ul previne și combate o serie de dăunători ai plantelor: păduchii de frunză de pe legume (varză, fasole, castraveți, pomi, arbuști fructiferi, trandafiri, etc.), păduchii țestoși și lânoși, puricii săritori de pământ, acarienii, omizile, musculița albă de seră, etc.

Unii dintre acești dăunători, de exemplu păduchii de frunză, produc pagube însemnate. Ei înțeapă și sug seva plantelor și se înmulțesc foarte repede (10-15 generații/an) și se adună în colonii producând deformarea frunzelor, încetinind creșterea plantelor, iar în cazul pomilor, scăzând chiar și rezistența lor la ger.

Absorbind sucul frunzelor sau al lăstarilor, păduchii elimină o mare cantitate de excremente sub forma unui lichid lipicios care murdărește frunzele, lăstarii și fructele. Pe aceste excremente se dezvoltă ciuperci saprofite care acoperă suprafața frunzelor cu un praf de culoare neagră (fumagină), îngreunând astfel procesul de respirație și nutriție al plantelor, debilitându-le. Pe trandafiri apare așa-zisa boală a petelor negre.

Mod de utilizare

Bionid-ul este un preparat de contact. Tratamentele este bine să se facă preventiv, deoarece are și rol repelent, sau cât mai devreme, de la primele semne de apariție a dăunătorilor pentru a se evita deformarea și răsucirea accentuată a frunzelor, conducând la stagnarea creșterii plantelor și deprecierea recoltei.

Se agită conținutul flaconului după care se diluează Bionid-ul cu apă și se stropesc plantele afectate dimineața sau seara, pe răcoare, folosind o doză de 5% (un flacon de Bionid de 100 ml în 2 litri de apă).

Dacă atacul nu este prea puternic se fac 1-2 tratamente distanțate între ele prin 7 zile. Dacă însă acesta atinge proporții considerabile, este nevoie să se repete din 3 în 3 zile, până la dispariția dăunătorilor.

Atenție! A nu se depozita la temperaturi sub 10 grade Celsius.

Informații suplimentare

Greutate 0.1 kg
Cantitate apă dizolvată

2 Litri

Cultura

Cartofi, Castraveți, Pomi fructiferi, Toate culturile, Trandafir, Varză

Daunatori

Acarieni, Musculita alba, Omizi, Păduchele lânos, Păduchele țestos, Purici

Acțiune produs

Curativă, De contact, Preventivă

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868