Bentonită alimentară tip MIF – 50 g

Cod produs: FIT-497
Bentonita alimentară este un produs care se folosește în industria vinului cu scopul de a împiedica oxidarea și de a stabiliza vinul. Mai mult decât atât, produsul ajută la prevenirea riscului de apariție a precipitării proteinelor.

4.50 lei

10 în stoc

Descriere

Bentonita alimentară este un produs ce se folosește în industria vinului cu scopul de a împiedica oxidarea și de a stabiliza vinul.
Mai mult decât atât, produsul ajută la prevenirea riscului de apariție a precipitării proteinelor. În acest fel, vinurile care sunt tratate cu bentonita alimentară au o concentrație mai redusă de proteină și o stabilitate mai mare.
Bentonita alimentară este sub formă de pulbere albă-gri și prezintă următoarele caracteristici:

Absoarbe apa rapid și eficient;
Capacitate de schimb ionic ridicată;
Umflare inter-cristalină sporită, în contact cu apa;
Tixotropie și plasticitate ridicată.

MOD DE UTILIZARE

Bentonita alimentară se utilizează în procesul de preparare a vinurile, alături de un conservant alimentar cu 5-6% dioxid de sulf și se aplică atunci când vinul a fost tras după drojdie și a încetat complet din fermentație.

DOZA RECOMANDATA

Vin roșu : Bentonita alimentară se aplică în doza de 1kg/1000L sau 1 gram/litru vin
Vin alb: Bentonita alimentară se aplică în doza de 2kg/1000L sau 2 grame/litru vin

MOD DE PREPARARE

Pentru 1.000 litri de vin: Se extrag 8 din 1.000L vin, se preîncălzește până atinge o temperatură de aproximativ 16-20 grade Celsius, după care se amestecă împreună cu 1 kg de bentonită (în cazul vinului roșu) sau 2 kg de bentonită (în cazul vinului alb), până se obține o compoziție omogenă. Ulterior, soluția preparată se toarnă în butoiul de vin. Vinul se va limpezi și va putea fi consumat după 21 de zile de la aplicarea bentonitei alimentare.

AVANTAJE BENTONITA ALIMENTARĂ

Împiedică apariția procesului de fermentare
Elemina proteinele care conduc la instabilitatea vinului;
Asigură o limpezire și implicit, crește calitatea acestuia;
Reduce considerabil oxidazele care pun vinul în preicol: tyrozinaza, laccaza.

Bentonita alimentară se poate aplica atât vinurilor tinere, cât și celor vechi. Este esențial ca bentonita să se aplice împreună cu dioxidul de sulf. Acesta din urma asigură distrugerea și inhibarea dezvoltării microorganismelor în vin. Contribuie și la stabilitatea și conservarea sim ai mult de atât, îmbunătățește gustul și păstrează aroma intensă.

Informații suplimentare

Greutate 0.05 kg

Poate te intereseaza ...