Descriere
Planta perenă, aromatică, care poate fi cultivată și în ghiveci, dar și în grădină. Este o plantă benefică sănătății, deopotrivă apreciată ca adaos în diverse sosuri picante sau pentru salatele de fructe.
Semănat în interior, pentru siguranță, din martie până în aprilie. Se seamănă în recipiente cu substrat pregătit și udat în prealabil, la o adâncime de 0,5 cm. Recipientele se pun în loc luminos, și călduros (ideal 15-20 grade C). Substratul se păstrează umed. Răsadurile apar de regulă în 14-28 zile.
Înainte de transplantare (după ce a trecut pericolul de îngheț) obișnuiți plantele tinere cu temperatura exterioară. Se transplantează la distanța de 30 cm între plante.
Se poate semăna și direct în exterior la locul definitiv, din mai până în iulie, la adâncimea de 0.5 cm, în substratul pregătit și udat anterior, la distanța de 30 cm. Se udă bine pentru a se prinde repede.