Descriere
Utilizare: consum în stare proaspătă, procesare, condiment
Cultivare: câmp, solar, ghiveci
Semănare (spații protejate): februarie – iunie
Semănare (câmp): mai – iunie
Adâncime semănare: 0.3 – 0.5 cm
Temperatură germinare: 25-27°C
Durată germinare: 7-21 zile
Distanță plantare: circa 35 cm între plante
Distanță plantare: 35-45cm între rânduri
Înălțime: 45-60 cm
Răspândire: circa 40 cm
Interval transplantare-recoltare: 60 – 75 zile
Perioada fructificare: iulie – octombrie
Culoare fruct: roșu intens
Lungime fruct: 12-15 cm
Diametru fruct: circa 1.5 cm
Tip sol: fertil, bine drenat
Aciditate sol: neutru, acid
Expunere: zone însorite / parțial umbrite
Boli: putregai
Dăunători: fungi
Fertilizare: a se incorpora un îngrășământ cu eliberare controlată în sol; după apariția primelor flori la fiecare 1-2 săptămâni se aplică un fertilizant lichid