Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Avem grijă de plantele tale!

Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Insecticid Movento 100SC – 100 ml

Cod produs: FIT-99
MOVENTO 100 SC, insecticid cu sistemicitate totală pentru combaterea dăunătorilor la măr, păr, prun, cais, piersic, cires, vița de vie, ceapă, usturoi, ceapă esalota, salata, varză, hamei, soia, căpșuni în câmp și spații protejate.

Descriere

Omologări Insecticid Movento 100 SC

Măr
Dăunători combătuți: Păduchele lânos, Afide, Țânțărașul frunzelor, Păduchele din San-José
Doza: 1,875 litri/ha

Păr
Dăunători combătuți: Purici meliferi, Afide, Țânțărașul frunzelor, Păduchele din San-José
Doza: 1,875 litri/ha

Prun
Dăunători combătuți: Viespea sâmburelui de prun, Păduchele cenușiu, Păduchele țestos al prunului
Doza: 1,875 litri/ha

Cais, Piersic
Dăunători combătuți: Păduchele verde, Păduchele din San-José
Doza: 1,875 litri/ha

Cireș
Dăunători combătuți: Păduchele negru al cireșului , Păduchele din San-José
Doza: 1,875 litri/ha

Vița de vie
Dăunători combătuți: Păduchele țestos
Doza: 0,75 litri/ha

Varză
Dăunători combătuți: Musculița albă, Păduchele cenușiu al verzei, Păduchele verde, Afide
Doza: 0,75 litri/ha

Căpșuni
Dăunători combătuți: Afide, Acarieni, Musculița albă
Doza: 1 litri/ha

Ceapă, usturoi, ceapă esalota
Dăunători combătuți: Tripși
Doza: 0,75 litri/ha

Salată
Dăunători combătuți: Afide
Doza: 0,75 litri/ha

Hamei
Dăunători combătuți: Păduchele verde al hameiului
Doza: 1,5 litri/ha

Soia
Dăunători combătuți: Păianjenul roșu comun (Tetranycus urticae)
Doza: 0,75 litri/ha

Mod de acțiune Insecticid Movento 100 SC

Movento 100 SC conține substanța activă spirotetramat, din grupa chimică ketoenoli, care are ca mod de acțiune, inhibarea biosintezei lipidelor. Efectul este lent. Acțiunea insecticidă puternică se manifestă cu precădere asupra stadiilor imature larvare în momentul hrănirii lor și în stadiul de nimfă la câteva zile după apariție. Produsul prezintă sistemicitate totală ascendentă și descendentă și o lungă activitate reziduală în plante.
Aceasta caracteristică deosebită permite combaterea insectelor localizate în cele mai diverse locuri pe plantă, inclusiv pe rădăcini, lăstari și frunzele noi, apărute după aplicare.
Movento 100 SC afectează puternic funcția reproductivă a femelelor adulte, viabilitatea nimfelor și fertilitatea ouălor, reducând semnificativ nivelul populației dăunătorilor. Pentru a proteja albinele și alte insecte polenizatoare, nu aplicați pe plante în timpul înfloritului.

Mod de utilizare Insecticid Movento 100 SC

Măr: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, între sfârșitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Timp de pauză: 21 zile. Păduchele din San-José: în condiții normale se aplică la începutul migrării larvelor de sub scutul matern (2 zile), iar în condiții de secetă cu puțin timp înainte de migrarea larvelor de sub scut (2 zile).
Păr: max. 2 tratamente pe sezon la interval minim de 14 zile, între sfârșitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Faza optimă pentru primul tratament este după înflorit, când dăunătorul se află în stadiile de ou galben-portocaliu până la maxim L1 (larvă de vârstă I-a). Timp de pauză: 21 zile.
Prun: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Pentru viespea sâmburelui de prun momentul aplicării este între sfârșitul înfloritului și a doua cădere fiziologică a fructelor, iar pentru combaterea păduchilor momentul aplicării este între sfârșitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Timp de pauză: 21 zile.
Cais, piersic: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, între sfârșitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Timp de pauză: 21 zile.
Cireș: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, între sfârșitul înfloritului și începutul colorării fructelor. Timp de pauză: 21 zile.
Vița de vie: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile. Momentul aplicării: de la sfârșitul înfloritului până când fructele încep să se coloreze.
Varză: max. 2 tratamente/sezon la interval de 14 zile, între faza de a doua frunză pe deplin formată până la formarea completă a căpățânii. Se recomandă aplicarea împreună cu un aditiv. Timp de pauză: 3 zile.
Căpșuni în câmp și spații protejate: max. 2 tratamente/sezon la interval minim de 14 zile, între a treia frunză pe deplin formată până la alungirea inflorescenței. Timp de pauză: nu se aplică.
Ceapă, usturoi, ceapă esalota: max. 4 aplicări/sezon la 7 zile între tratamente. Momentul aplicării: de la a 5-a frunză vizibilă până la uscarea frunzelor. Timp de pauză: 7 zile.
Salată: max. 2 tratamente/sezon, între a cincea frunză pe deplin formată până la formarea completă a frunzelor, la 14 zile între tratamente. Timp de pauză: 7 zile.
Hamei: o aplicare pe sezon, de la faza de lăstari ajunși la 10% din inălțimea firului de vârf până la conuri dezvoltate la jumătate din dimensiunea finală, cu toate conurile vizibile, moi și stigmatele încă prezente. Timp de pauză: 14 zile.
Soia: se recomandă efectuarea unui tratament pe sezon, la avertizare, de obicei în faza de formare a boabelor.

Informații suplimentare

Greutate 0.1 kg
Cultura

Cais, Căpșuni, Ceapă, Ceapă eșalot, Cireș, Hamei, Măr, Păr, Piersic, Prun, Salată, Soia, Usturoi, Varză, Viță de vie

Acțiune produs

Sistemică

Daunatori

Acarianul rosu, Acarieni, Afide, Musculita alba, Păduchele cenușiu, Păduchele cenușiu al verzei, Paduchele din San Jose, Păduchele lânos, Păduchele negru al cireșelor, Păduchele țestos, Păduchele verde, Puricele melifer, Țânțărașul frunzelor, Viespea prunelor

Cantitate apă dizolvată

75 Litri

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868