Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Insecticid Faster – 10 ml

Cod produs: FIT-92
Insecticid Faster 10 CE este un insecticid sub formă de concentrat emulsionabil. Acest insecticid are ca substanță activă cipermetrinul în concentrație de 100 gr/l. Cipermetrinul este un piretroid de sinteză nesistemic cu acțiune de contact și prin ingestie.

Descriere

Cipermetrinul este un piretroid de sinteză nesistemic cu acțiune de contact și prin ingestie. La doze foarte mici insecticidul Faster 10 EC acționează rapid asupra sistemului nervos central și periferic al insectelor. Are un spectru larg de acțiune în mod deosebit asupra speciilor de lepidoptere coleoptere diptere hemiptere și altele. Insecticidul are o bună acțiune reziduală pe plantele tratate cu efect inhibitor asupra hrănirii insectelor fitofage. Insecticid Faster 10 EC este folosit la avertizarea tratamentelor cu mijloace de stropit terestre (în păduri putându-se folosi mijloace avio numai în condiții reglementate) în volume normale de apă în funcție de cultura tratată. Tratamentele se efectuează cu echipamente corespunzătoare și în condiții de calm atmosferic pentru evitarea deplasării la distanță a aerosolilor formați care pot produce efecte toxice asupra albinelor și peștilor.
Timp de pauză insecticid Faster 10 CE: De la efectuarea ultimului tratament și până la recoltare trebuie sa treacă 14 zile la grâu, cereale păioase, culturi de câmp, tomate, rapiță, vița de vie, măr, ardei, castraveți, ceapă, varză, lucernă, soia, prun.
Compatibilitate insecticid Faster 10 CE: este compatibil cu fungicidele și insecticidele omologate pentru tratamente în vegetație cu excepția produselor alcaline. Insecticidul este compatibil cu fertilizanții foliari.

Omologări Insecticid FASTER 10 CE

Grâu
Dăunători combătuți: Ploșniță cerealelor (Eurygaster integriceps), viermele roșu al paiului (Haplodiplosis marginata)
Doza: 150 ml/ha

Cereale păioase
Dăunători combătuți: Gândacul ovăzului (Lema melanopa)
Doza: 100 ml/ha

Porumb
Dăunători combătuți: Viermele vestic al porumbului (Diabrotica virgifera virgifera) – pentru combaterea adulților
Doza: 150 ml/ha

Porumb, soia, lucernă
Dăunători combătuți: Lăcuste și cosași (Dociastaurus marocannus, Calliptamus italicus, Tetigonia caudata, Locusta migratoria)
Doza: 200 ml/ha – porumb, 100 ml/ha – soia și lucernă

Rapiță
Dăunători combătuți: Viespea rapiței (Athalia rosae)
Doza: 200 ml/ha

Vița de vie
Dăunători combătuți: Molia strugurilor (Lobesia botrana)
Doza: 200 ml/ha

Măr
Dăunători combătuți: Minierul marmorat al mărului (Phyllonorichter blancardella), minierul circular (Leucoptera scitella), viermele mărului (Cydia pomonella)
Doza: 0,025% (375 ml în 1500 litri apă)

Prun
Dăunători combătuți: Viespea sâmburelui de prun (Eurytoma schreineri), viespea prunelor (Hoplocampa spp.), viermele prunelor (Cydia funebrana)
Doza: 0,025% (250 ml în 1000 litri apă)

Tomate câmp
Dăunători combătuți: Păduchele solanaceelor (Macrosiphon euphorbiae)
Doza: 0,020% (200 ml în 1000 litri apă)

Ardei
Dăunători combătuți: Păduchele verde (Myzus persicae)
Doza: 0,030% (300 ml în 1000 litri apă)

Castraveți
Dăunători combătuți: Păduchele castraveților (Cerosipha gossypii)
Doza: 0,030% (300 ml în 1000 litri apă)

Ceapă
Dăunători combătuți: Tripsul tutunului (Thrips tabaci)
Doza: 0,030% (300 ml în 1000 litri apă)

Varză
Dăunători combătuți: Molia verzei (Plutella maculipenis), puricele verzei (Phyllotreta atra), buha verzei (Mamestra brasicae), păduchele cenuşiu (Brevicoryne brassicae)
Doza: 0,030% (300 ml în 1000 litri apă)

Plante ornamentele
Dăunători combătuți: Păduchele trandafirului (Macrosiphum rosae), cicada trandafirului (Typhlocyba rosae) tripsul (Thrips sp.)
Doza: 0,030% (300 ml în 1000 litri apă)

Arbori
Dăunători combătuți: Omida păroasă a dudului (Hyphantria cunea)
Doza: 0,020% (200 ml în 1000 litri de apă)

Mod de acțiune Insecticid FASTER 10 CE

Faster este un insecticid cu un mod de acțiune prin contact și prin ingestie. La doze foarte mici acționează rapid asupra sistemului nervos al insectelor, având un spectru larg de acțiune asupra unei diversități de specii de lepidoptere, coleoptere, diptere, hemiptere și altele, cu potenţial mare de dăunare în culturile de camp, în legumicultură, pomicultură, viticultură și silvicultură. Are o bună acțiune reziduală pe plantele tratate, cu efect inhibitor asupra hrănirii insectelor fitofage.

Mod de utilizare Insecticid FASTER 10 CE

Produsul se aplică cu mijloace de stropit terestre, la temperaturi moderate, sub 25°C, în condiții de calm atmosferic, pentru evitarea deplasării aerosolilor formați, care pot produce efecte toxice la distanță asupra albinelor. Tratamentele se fac la avertizări sau, în lipsa acestora, se fac preventiv, în momentele și în condițiile cunoscute, precizate în tehnologiile agricole și silvice ca fiind favorabile apariției/atacului diferiților dăunători specifici.
Dacă din diferite motive se întrerupe tratamentul, soluția rămasă poate fi folosită în continuare și după 1 – 2 zile, numai dacă pH-ul apei folosite este neutru spre acid. După golirea de produs, ambalajele se clătesc bine cu apă (de 3 ori), care se adaugă în rezervorul cu soluția de stropit, fiind interzisă aruncarea pe sol sau în apele de suprafață.

Timp de pauză

Este de minim 7 zile la tomate, ardei, castraveți, ceapă și de minim 14 zile la varză, struguri și fructe.

Compatibilitate

Produsul este compatibil cu fungicidele omologate pentru tratamente în vegetație, cu excepția celor alcaline, cum este zeama bordeleză. FASTER 10 CE este compatibil cu fertilizantii foliari având un pH neutru sau acid.

Informații suplimentare

Greutate 0.01 kg
Cultura

Arbori ornamentali, Ardei, Castraveți, Ceapă, Cereale, Grâu, Lucernă, Măr, Plante ornamentale, Porumb, Prun, Rapiță, Soia, Tomate, Varză, Viță de vie

Acțiune produs

De contact

Cantitate apă dizolvată

50 Litri

Daunatori

Buha verzei, Cicada trandafirului, Cosasi, Gandacul ovazului, Lacuste, Minierul circular, Molia miniera marmorata, Molia strugurelui, Molia verzei, Omida paroasa a dudului, Paduchele castravetilor, Păduchele cenușiu, Păduchele solanaceelor, Păduchele trandafirului, Păduchele verde, Ploșnița cerealelor, Puricele verzei, Trips, Tripsul tutunului, Viermele merelor, Viermele prunelor, Viermele roșu al paiului, Viermele vestic, Viespea prunelor, Viespea rapitei / Acarieni

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868