Descriere
Omologări Insecticid AFFIRM
Viță de vie
Dăunători: Molia viței de vie (Lobesia botrana)
Doza (concentrația): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apă/100 mp
Măr
Dăunători: Molia cojii/pieliței fructelor (Adoxophyes reticulana), Viermele merelor (Cydia pomonella)
Doza (concentrația): 3-4 kg/ha (în funcție de nivelul de infestare)
Dozare plic 15 gr: 6-8 l apă/40-50 mp
Tomate (solarii și sere)
Dăunători: Molia fructelor (Tuta absoluta)
Doza (concentrația): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apă/100 mp
Tomate
Dăunători: Omida fructelor (Heliotis/Helicoverpa armigera)
Doza (concentrația): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apă/100 mp
Varză
Dăunători: Fluturele alb al verzei (Pieris brasicae), Molia verzei (Plutella maculipenis)
Doza (concentrația): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 6 l apă/100 mp
Ardei
Dăunători: Omida fructelor (Heliotis spp.)
Doza (concentrația): 1,5 kg/ha
Dozare plic 15 gr: 10 l apă/100 mp
Mod de acțiune Insecticid AFFIRM
Insecticidul Affirm acționează prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, care traversează canalele de clor de la nivelul mușchilor. Insecta își încetează imediat hrănirea, paralizează ireversibil și moare într-un timp relativ scurt.
Affirm acționează specific asupra lepidopterelor prin contact și ingestie. Produsul are mișcare sistemică locală (translaminară sau penetrantă) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intră în interior și formează un rezervor active de produs care protejează foarte eficient planta împotriva lepidopterelor.
Mod de utilizare Insecticid AFFIRM
Viță de vie
Pentru prima generație se efectuează tratamentul înainte de înflorit la apariția primelor larve. Pentru generația 2 și 3 se intervine în faza de ou cu cap negru înainte de ecloziune (la 3-7 zile după înregistrarea primelor capturi în capcanele feromonale).
În caz de presiune ridicată de molie a viței de vie și de zbor eșalonat pe o durată mai mare de timp, se face un tratament în faza de depunere a pontei urmat de al doilea tratament cu Affirm la 10-14 zile.
Măr
Viermele merelor (Cydia pomonella) – tratamentele se încep la apariția primelor larve din ou înaintea inițierii penetrării în fructe sau când se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre două tratamente succesive este de 7-10 zile în funcție de presiunea dăunătorilor.
Molia cojii/pieliței fructelor (Adoxophyes reticulana) – tratamentul împotriva larvelor hibernante se face în primăvară la reluarea ciclului biologic al acestora, trebuie ținut cont că pomii să aibă suficientă masă foliară pentru preluarea produsului în interior. De obicei, aceasta perioadă corespunde fazei de dezmugurit, înfrunzit și buton roz.
Recomandăm utilizarea la buton roz pentru larvele hibernale de Adoxophyes. Pentru generațiile de vară (1, 2 și 3) tratamentele se încep la apariția primelor larve din ou înaintea inițierii penetrării în fruct sau când se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în funcție de presiunea dăunătorilor.
Legume (câmp, solari și sera)
Tratamentele se încep la iesirea larvelor din ou sau la apariția acestora în cultură. Tratamentele se efectuează succesiv la un interval de 7-14 zile între aplicări în funcție de dăunător și de presiunea acestuia.
La tomate, pentru Tuta absoluta, primul tratament se va aplica atunci când se capturează primii adulți în capcane și/sau la avertizările emise de organele competente. Aplicarea produsului dimineață și seara, când temperatura este scăzută și stomatele sunt deschise, favorizează pătrunderea unei cantități mai mari de produs în interiorul plantelor.
Pentru a obtine rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile între aplicări. Pentru a obține rezultate excelente și o perioadă de protecție mai lungă se recomandă utilizarea în amestec cu ulei mineral în doza de 0,25-0,30% (250-300 ml/100 l apă) sau cu adjuvanți organosiliconici penetranți.
Timp de pauză: 7 zile vița de vie, 3 zile măr, tomate (solari și sere), tomate, varză și ardei.