Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Avem grijă de plantele tale!

Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Insecticid gel MaxForce IC White – 5 g

Cod produs: FIT-366
Max Force IC este o momeală insecticidă sub formă de gel pentru combaterea principalelor specii de gândaci de casă. Acționează eficient, până la 4 luni, datorită efectului „în cascadă”.

Descriere

Insecticid Gel MAX FORCE IC

Max Force IC este formulat ca alternativă la insecticidele clasice, lichide, de contact, pentru combaterea principalelor specii de gândaci de casă. Are drept substanță activă imidaclopridul, un neonicotinoid de generația a II-a ce acționează asupra receptorilor acetilcolinici din membrana post-sinaptică.

Max Force are în compoziție și atractanți ce vor atrage la consum gândaci de pe o rază de câțiva metri. La 24 de ore după tratament se vor observa primii gândaci morți care, pe cât posibil, vor trebui să fie lăsați pe loc.

Gândacii, prin natura speciei, se hrănesc cu excrementele semenilor sau cu cadavrele celor morți, iar tratamentul cu Max Force IC uzează de această caracteristică în generarea unui efect de „cascadă” sau „domino”: exemplarele vii sau cele tinere, născute după expulzarea ouălor de către femela-gândac contaminată cu Max Force IC vor „consuma” (și) semenii morți, în plus față de picătura de gel și vor muri, și ei, în câteva zile.

Studiile efectuate au arătat că 1 g de Max Force IC omoară, în 48 de ore, circa 200 de gândaci prin contact direct și în 5 – 7 zile, peste 1000 prin efectul „în cascada”, atingând o eficacitate de 100% în maxim 7 zile de la prima aplicare. Max Force se poate aplica în orice moment al zilei, indiferent dacă în incintă există oameni sau nu, în locuri greu accesibile, acolo unde nu se pot utiliza insecticidele clasice, lichide.

Ambalat într-o manieră care îl face ușor de utilizat (seringă), neprezentând nici un risc pentru oameni sau animale de casă/companie și având o versatilitate și remanență remarcabilă, își menține atractivitatea până la 4 luni, chiar și în condiții de temperaturi extreme și umiditate foarte mare, fiind varianta ideală și pentru protejarea locuințelor personale (apartamente, case, vile) de invaziile gândacilor.

Mod de aplicare Insecticid Gel MAX FORCE IC

În locuri greu accesibile – în interiorul aparatelor de uz casnic (frigidere, mașini de spălat rufe, aragaze, – sau electrice – contoare, doze de cabluri, transformatoare de înaltă tensiune, acolo unde un se pot folosi insecticidele lichide din motive de securitate.

În zona țevilor de scurgere de la bucătării și băi, sub și în spatele electrocasnicelor, în colțuri ascunse luminii, unde sunt crăpături în perete sau în podea. Nu prezintă nici un fel de risc pentru viețuitoarele non-vizate (animale de casă, copii, etc.) și datorită repelentului de gust.

Doza de aplicare recomandată: 0,1 g – 0,2 g/m² (o picătură cât un bob de mazăre). Fiind un produs gata de utilizat, acesta nu se diluează sau se amestecă cu alte substanțe înainte de aplicare.

Caracteristici Insecticid Gel MAX FORCE IC

Formulare de ultimă generație: gel momeală insecticidă, pentru combaterea gândacilor de bucătărie. Include atractanți alimentari și feromoni sexuali ce atrag gândacii la consum chiar și în detrimentul surselor de hrană clasice.

Permite o intervenție ușoară și practică în incintele unde utilizarea insecticidelor clasice (lichide sau solide) poate genera eventuale probleme secundare. Are efect de „moarte în cascadă” exterminând nu numai adulții ce consumă gelul, ci și întregul cuib.

Nu pătează, nu lasă urme, nu are miros, nu este iritant, este biodegradabil, motive pentru care este recomandat cu precădere pentru aplicarea în incintele sensibile. Remanența: 12 – 16 săptămâni, în condițiile în care gelul își păstrează atractivitatea și activitatea insecticidă chiar în condiții de temperaturi ridicate (peste 50° C) și umiditate (95%).

Unde se folosește Insecticidul Gel MAX FORCE IC?

• Spații de locuit (apartamente, case, vile)
• Hoteluri, restaurante, baruri, magazine, clădiri de birouri și alte locații de retail
• Spitale, policlinici, dispensare, cabinete medicale, scoli și grădinițe, creșe
• Spații în care se depozitează, se pregătește și se servește hrană (bucătarii, sali de mese, etc.)
• Hale de producție
• Spații deschise sau închise de petrecere a timpului liber

Ce dăunători vizează Insecticidul Gel MAX FORCE IC?
• Periplata Americana (gândacul mare, negru de bucătărie)
• Blata Orientalis (gândacul mic, negru de bucătărie)
• Blatella Germanica (gândacul mic, roșu-roșcat de bucătărie)

Măsuri de prim ajutor

Aplicare: când se aplică produsul, este recomandabilă purtarea de mănuși corespunzătoare (cauciuc, PVA sau nitril). Spălați întotdeauna mâinile după utilizarea produsului. Evitați contactul cu pielea și mucoasele. Dacă este necesar, o eventuală reaplicare se poate face după 3 – 7 zile de la prima aplicare.
Protecția împotriva incendiului și exploziei: nu prezintă pericol de incendiu sau explozie.

Contactul cu pielea: poate apărea o ușoară senzație de arsură sau înțepătură. Spălați imediat pielea cu multă apă și săpun. Solicitați sfatul medicului, dacă iritarea persistă mai mult de 24-48 de ore.
Contactul cu ochii: clătiți imediat cu multă apă rece, pentru cel puțin 15 minute. Consultați medicul.

În caz de ingestie: clătiți gura cu multă apă și nu induceți, sub nici o formă, voma. Nu se consumă nici un aliment sau băutură. Asigurați aerisirea și consultați medicul.
Antidot: nu există antidot. Se recomandă tratament simptomatic. Administrarea de cărbune medicinal, fără a fi o soluție specifică, a fost raportată a aduce rezultate pozitive și îmbunătățirea stării generale.

Condiții de păstrare, depozitare și eliberare finală

Depozitați Max Force IC în locuri accesibile numai persoanelor autorizate. Păstrați departe de razele solare directe. Păstrați containerele etanș, într-un spațiu uscat, rece și bine ventilat. Depozitați departe de alimente, băuturi și hrana animalelor.

A nu se lasă la îndemăna copiilor. Temperatura de depozitare a produsului trebuie să fie intre 5° C și 35° C. Acest recipient, după ce este golit și conținutul sau este folosit, este un deșeu toxic, motiv pentru care ambalajele nu se reutilizează, ele se distrug sau se reciclează conform legii în vigoare (program SCAPĂ).

Masuri de protecție a mediului înconjurător

Periculos pentru fauna acvatică. Nu contaminați apa potabilă, canalele de irigații sau alte suprafețe de apă (râuri, lacuri, bălți etc). În atenția utilizatorilor: acesta este un produs biocid, încadrat în baza HG 956/2005, în Grupa Principală 3 (Pesticide Non-Agricole), Tip de produs 18 (Insecticide, Acaricide și produse pentru combaterea altor artropode).

A se utiliza numai în scopul pentru care a fost avizat, în conformitate cu instrucțiunile de pe etichetă și prospect. Pentru a se evita riscurile pentru om și mediul înconjurător, se vor respecta instrucțiunile de utilizare. Producătorul își declină orice reponsabilitate față de prejudiciile datorate depozitării sau utilizării neconforme.

Informații suplimentare

Greutate 0.005 kg
Acțiune produs

Sănătate publică și DDD

Daunatori

Gandaci, Gandaci de bucatarie

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868