Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Insecticid Affirm Opti – 20 g

Cod produs: FIT-122
AFFIRM OPTI, insecticid pentru combaterea lepidopterelor din pomicultură. Este un produs de origine naturală care aparține grupei chimice avermectine.

Descriere

Omologări Insecticid AFFIRM OPTI

Cais
Dăunători: Molia europeană a fructelor (Cydia molesta), Molia vărgată a lăstarilor (Anarsia lineatella)
Doză: 2,5 kg/ha
Număr maxim de aplicări: 3 tratamente pe sezon – interval de minim 7 zile între tratamente
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile
Zona tampon până la apă de suprafață: 15 m

Măr, Păr, Gutui, Mosmon
Dăunători: Cotarul verde (Lithocolletis blancardella), Molia minieră circulară (Leucoptera scitella), Moliile Archips (Archips sp.), Moliile pieliței fructelor (Adoxophyes sp.), Moliile Spilononta (Spilonota sp.), Perileucoptera (Perileucoptera sp.), Viermele merelor (Cydia pomonella)
Doza: 2 kg/ha
Număr maxim de aplicari: interval minim între tratamente: 7 zile
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile
Zona tampon până la apa de suprafață: 15 m

Prun
Dăunători: Viermele prunelor (Cydia funebrana)
Doza: 2,5 kg/ha
Număr maxim de aplicări: 3 tratamente pe sezon – interval de minim 7 zile între tratamente
Timp de pauză până la recoltare: 7 zile
Zona tampon până la apa de suprafață: 15 m

Mod de acțiune Insecticid AFFIRM OPTI

AFFIRM OPTI acționează prin blocarea transmiterii semnalelor nervoase ale insectei, care traversează canalele de clor de la nivelul mușchilor. Insecta își încetează imediat hrănirea, paralizează ireversibil și moare într-un timp relativ scurt.
AFFIRM OPTI acționează specific asupra lepidopterelor prin contact şi ingestie. Produsul are mişcare sistemică locală (translaminară sau penetrantă) la nivelul organelor vegetale tratate, unde intră în interior și formează un rezervor activ de produs care protejează foarte eficient planta împotriva lepidopterelor.

Mod de utilizare Insecticid AFFIRM OPTI

Măr, Păr, Gutui, Mosmon: Viermele merelor (Cydia pomonella) – tratamentele se încep la apariția primelor larve, înaintea pătrunderii în fructe sau când se atinge maximul curbei de zbor, înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în funcție de presiunea atacului.
Molia pieliței fructelor (Adoxophyes reticulana) – tratamentul împotriva larvelor hibernante se face în primăvară la reluarea ciclului biologic al acestora. Pentru preluarea produsului în interior, pomii trebuie să aibă suficientă masă foliară. De obicei, această perioadă corespunde fazei de dezmugurit, înfrunzit și buton roz.
Pentru generațiile de vară (1, 2 și 3) tratamentele se încep la apariția primelor larve din ou, înaintea inițierii penetrării în fructe sau când se atinge maximul curbei de zbor înregistrat cu ajutorul capcanelor feromonale de monitorizare a insectelor. Intervalul dintre tratamentele succesive este 7-10 zile în funcție de presiunea dăunătorilor.
Aplicarea produsului dimineața sau seara, când temperatura este scăzută și stomatele sunt deschise, favorizează pătrunderea unei cantități mai mari de produs în interiorul plantelor. Pentru a obține rezultate mai bune, se vor aplica 3 tratamente consecutive la un interval de 7 zile între aplicări.
AFFIRM OPTI poate fi folosit în programele de combatere integrată a dăunătorilor. În sere, Affirm poate fi utilizat împreună cu preparatele biologice pe baza entomofaunei utile. În serele în care polenizarea se face utilizând bondari, este recomandată acoperirea stupilor înaintea utilizării produsului. Affirm nu are perioadă de pauză pentru bondari, fiind selectiv față de aceștia cu condiția evitării expunerii acestora în timpul tratamentului.

Impact asupra albinelor:

• Întrucât produsul este periculos pentru albine se impune respectarea măsurilor de protecție față de albine
• Pentru a proteja albinele și alte insecte polenizatoare nu se aplică pe plante în timpul înfloritului
• Nu se utilizează produsul în timpul sezonului activ al albinelor
• Nu se aplică produsul pe buruieni înflorite! Se distrug buruienile înflorite înainte de tratament! În serele în care polenizarea se face utilizând bondari, este recomandată închiderea coloniilor în stupi și acoperirea stupilor înaintea aplicării produsului.

Informații suplimentare

Greutate 0.02 kg
Cantitate apă dizolvată

10 Litri

Cultura

Cais, Gutui, Măr, Moșmon, Păr, Prun

Daunatori

Cotarul verde, Minierul circular, Molia europeana a fructelor, Molia pielitei, Molia vargata a fructelor, Moliile Spilononta, Viermele mugurilor, Viermele prunelor

Acțiune produs

De contact, Sistemică

Poate te intereseaza ...

erbicide fungicide tratamente plante magazin agricol
Magazin in mentenanță

Comandă

Magazinul nostru online este momentan in mentenanță. Pentru comenzi sunați va rog la numerele următoare de telefon :

0743018859
0770185176
0741430868