Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora
Magazin Agricol - Produse Agricultura - Fito Flora

Polisulf tip MIF Mifalchim – 5 Litri

Cod produs: FIT-505
Polisulf Tip MIF este un fungicid utilizat în culturile de viță-de-vie și pomicultură. Conform legislației europene, Polisulfura de Calciu este testată și atestată în comunitatea europeană pentru a fi utilizată în culturile de măr, păr, măsline, piersic, prun, cais, cireș, citrice și grâu.

Descriere

Fungicid utilizat în culturile de viță-de-vie și pomicultură. Conform legislației europene, Polisulfura de Calciu este testată și atestată în comunitatea europeană pentru a fi utilizată în culturile de măr, păr, măsline, piersic, prun, cais, cireș, citrice și grâu. Polisulf Tip MIF este un fungicid care acționează direct prin descompunerea sulfului elementar ca fungicid de protecție, situație în care sulful întrerupe transferul electronilor, cauzând reducerea sulfului în hidrogen sulfurat (H2S). Sulful formează de asemenea, un strat protector, care inhibă germinarea sporilor.

Astfel, Polisulf Tip MIF este utilizat împotriva bolii de făinare a mărului (Podosphaera leucotricha), pătarea cafenie a frunzelor și fructelor (Venturia pirina), rapănul ramurilor de măr și păr (Venturia Inaequalis), monilioza fructelor (Monilinia fructigena), făinarea viței de vie (Uncinula necator), putregaiul cenușiu (Boltrys Cinerea), făinarea la grâu. Polisulf Tip MIF acționează și ca insecticid, efectul constând într-o combinație între ardere și asfixiere. Alcalinitatea hidraților și sulfiţii generează un efect caustic asupra tegumentului insectei, în timp ce suspensia apoasă penetrează traheea și căile respiratorii, cauzând moartea prin sufocare. Ca insecticid este utilizată în culturile de măr, păr, viță de vie, pomi fructiferi, citrice, măsline, caise, piersici, prune și cireșe. Este foarte eficientă împotriva ploșniței la grâu.

Polisulf Tip MIF, pe lângă efectul de fungicid de protecție și insecticid, este și un foarte bun acaricid, folosit pentru prevenirea și combaterea următorilor dăunători: râie, mană, putregai, curbarea frunzelor, găurirea frunzelor, ouă de acarieni, coșenila, ouă de iarnă și acarianul roșu al pomilor (Panonichus Ulmi), păduchele de San Jose (generații de vară și larve hibernante perioada decembrie-ianuarie-februarie și prefloral martie-aprilie).

Viță de vie -> Făinare (uncinula necator) -> 2% (20l/ha în 1000l sol.)
Măr -> Făinare -> 2% (30l/ha în 1500l sol.)
Pomi Fructiferi -> Acarianul roșu al pomilor -> 2% (20l/ha în 1000l sol.)
Păduchele din San Jose (generații de vară) -> 2% (20l/ha în 1000l sol.)
Păduchele din San Jose (larve hibernante dec-ian-febr, repaos vegetativ, pre-floral, început de vegetație mar-apr) -> 20% (200l/ha în 1000l sol.)
Pomi Fructiferi și Viță de Vie -> Ouă de iarnă (perioada dec-ian-febr, repaos vegetativ, pre-floral) -> 20% (200l/ha în 1000l sol.)

Informații suplimentare

Greutate 5 kg
Cantitate apă dizolvată

51 Litri

Cultura

Cais, Cireș, Citrice, Grâu, Măr, Păr, Piersic, Pomi fructiferi, Prun, Viță de vie

Boli combătute

Făinare, Mană, Pătarea cafenie, Rapăn

Daunatori

Acarianul rosu, Larve hibernante, Paduchele din San Jose

Poate te intereseaza ...